Завантаження ...
banner
banner

Через торгівлю на Московській у Ніжині зріс рівень захворювань кишковими інфекціями

За перший квартал 2015 року у Ніжині зареєстровано 79 випадків захворювань спричинених кишковою групою інфекцій, що вище на 32,9% в порівняні з аналогічним періодом 2014 року.

ринок на московській ніжин, ринок московська

За перший квартал 2015 року у Ніжині зареєстровано 79 випадків захворювань спричинених кишковою групою інфекцій, що вище на 32,9%  в порівняні з аналогічним періодом 2014 року. Про це повідомляє Ніжинське міськрайонне управління ГУ ДСЕС у Чернігівській області у квартальному звіті.

Також з початку року зареєстровано 7 випадків сальмонельозу, що на 57,1% вище в порівняні з минулим роком ( в 2014 році - 3 випадки, інтенсивний  показник 4,05 на 100 тис. населення). Захворювання шигельозу, черевного тифу та паратифів в поточному році  не реєструвались.


По темі: Місто невдовзі таки зможе позбутись стихійної торгівлі

Однією з головних причин  росту захворюваності на кишкову групу інфекцій можна вважати стихійну реалізацію харчової продукції без дотримання елементарних санітарно - гігієнічних вимог по вул. Московська та пл. М. Заньковецької (продаж з землі, порушення правил  особистої гігієни, відсутність та не дотримання  умов реалізації харчової продукції, відсутність лабораторного контролю), що становить реальну загрозу для життя та здоров’я населення м. Ніжин.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: