Завантаження ...
banner
banner

Алкоголь, ДТП, травми: водій каже, що все це – випадково

Ніжинською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що

обвинувачення, ДТП, алкоголь, суд

Ніжинською місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України  (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження) за фактом ДТП, що сталась на автодорозі «Ніжин-Бобровиця-Нова Басань».

У ході досудового слідства встановлено, що 27-річний мешканець м. Бобровиця, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  керуючи власним автомобілем, порушуючи Правила дорожнього руху, проявив неуважність, не стежив за дорожньою обстановкою, відповідно не реагував на її зміну, перевищив дозволену швидкість руху, внаслідок чого не впорався з керуванням автомобілем, що призвело до виїзду автомобіля на узбіччя автодороги, де автомобіль зіткнувся з деревом.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажирка, яка перебувала на передньому пасажирському сидінні, отримала тілесні ушкодження у вигляді переломів ребер, забою легень, переломів хребта, ключиці, забою селезінки, що відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

У судовому засіданні обвинувачений стверджував, що вчинив кримінальне правопорушення випадково, проте, суд перевіряючи зібрані в ході досудового розслідування беззаперечні докази віднісся до показів обвинуваченого критично та визнав їх як спосіб захисту та намагання пом’якшити своє становище.

Відтак, вироком Носівського районного суду чоловіка визнано винним  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

Обвинуваченого взято під варту в залі суду.
Наразі вирок не вступив в законну дію.

Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: