Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині проведуть слухання з приводу облаштування кругового руху. Відео

У Ніжині проведуть громадські слухання з приводу облаштування кругового руху на перехресті вулиці Шевченка, Носівський шлях та провулка Урожайний. Про це сказав міський голова Анатолій Лінник

круговий рух, ТПО, свердловина, громадські слухання

У Ніжині проведуть громадські слухання з приводу облаштування кругового руху на перехресті вулиці Шевченка, Носівський шлях та провулка Урожайний. Про це сказав міський голова Анатолій Лінник. Коли вони відбудуться, вирішуватимуть на сесії на наступному тижні.

Раніше ми писали: Чи потрібен Ніжину круговий рух на ТПО?

За словами Лінника, слухання проведуть у відповідь на електронну петицію. Її автори вимагають гроші, закладені на побудову кола, витратити на побудову свердловини з видобутку питної води. Аргументи усіх сторін конфлікту знає Наталія Гоман.

Повідомляє suspilne.media.

Місто Ніжин, перехрестя вулиці Шевченка, вулиці Носівський шлях та провулка Урожайний. Тут збираються змінити організацію дорожнього руху та облаштувати круг радіусом 18 метрів. Проти реконструкції перехрестя ніжинка Лариса Жукова. На це, каже вона, є не одна причина.

«На карті відсутні велосипедні доріжки, у нас дуже інтенсивний вело рух в напрямку промзони. Тут під шляхопроводом дорога, але це умовно, бо навіть на карті гугл вона відсутня, бо це зроблений під’їзд для облаштування і обслуговування своїх територій. Ширина в найвужчому місці близько 2 метрів. З однієї сторони знаходиться паркан, а з іншої сторони – опори. Розширити фізично можливості немає. Але проектант малює нам сюди дорогу 7 метрів», - каже Лариса Жукова.

Реконструкція перехрестя коштуватиме місту 7,5 мільйонів гривень. Ці гроші, каже Лариса Жукова, мали б виділити на буріння свердловини.

«В Ніжині дуже стала погана питна вода. Якість її в рази стала гірша, вона з крану тече чорна вже навіть. І в нас свердловини замулилися. Насоси старі, водоканал ледь виживає. Побудова нової свердловини дала б нам можливість і якість кращу. Було опитування у Фейсбуці. Всі висловились за те, що потрібна свердловина. Людина створила петицію для того, щоб провести громадські слухання і щоб люди сказали, що вони хочуть – круг чи свердловину. Ми вимагаємо громадські слухання, ми вимагаємо, щоб нас почули».

Почули, каже міський голова Ніжина Анатолій Лінник. Наступного тижня на сесії мають вирішити, коли провести громадські слухання.

«На сьогоднішній день є електронна петиція стосовно проведення громадських слухань. Вона буде реалізована. Громадські слухання будуть організовані і будуть проведені. Скважина потрібна і ми виставляємо на ДФРР. За кошти саме державного фонду регіонального розвитку, і воно в пріоритеті у нас саме по коштам державного фонду», - сказав міський голова Ніжина Анатолій Лінник.

За словами Анатолія Лінника, проект реконструкції має усі експертні висновки. Одна з причин облаштування круга – велика кількість аварій на перехресті, каже він.

«Свердловину збираємось робити вже років 10, ще починалось це із суми десь 2,5 мільйони, зараз – 7,5. Ми планували ці кошти на свердловину, але питання проблеми постачання води не така важлива, ніж питання безпеки життя громадян. ТПО визначений як місце концентрації ДТП. Там постійно відбуваються аварії, там гинуть люди», - пояснює Анатолій Лінник.

На цьому перехресті аварії стаються нечасто, каже ніжинець Костянтин Дулько.

«Я - колишній працівник ДАІ, я працював саме інспектором з оформлення матеріалів ДТП, це перехрестя ніколи не вважалося місцем концентрації ДТП. Як сказав мер, він за отой стовп хвилюється. У нього в’їжджають, по перше, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння», - каже Костянтин Дулько.

Облаштування круга замість буріння свердловини містяни коментують так.

Роман Кузьменко: «Тут раніше світлофор стояв, але і він свою функцію не виконував. Так і коло не буде виконувати свою функцію. Аварій може стати набагато більше, ніж на даний час тут буває».

Анатолій Волик: «Хто як хоче, так і їздить. Щоб красива розв’язка була, немає. Повинна бути, по-моєму. А рух тут великий. Так що повинно якось бути нормально».

Андрій Кузнецов: «Взяти гроші і зняти там, де на воду. У нас свердловини, наскільки я знаю, проблемні на водоканалі. Нехай би зробили воду».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: