Завантаження ...
banner

Ніжинська лікарня одна з дев'яти опорних лікарень області

На Чернігівщині визначилися з дев’ятьма опорними лікарнями інтенсивної допомоги. Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА Петро Гармаш під час прес-конференції

опорна лікарня, Ніжин

На Чернігівщині визначилися з дев’ятьма опорними лікарнями інтенсивної допомоги. Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА Петро Гармаш під час прес-конференції.
 
Зокрема, мова йде про Чернігівську обласну лікарню, 2-гу міську лікарню, Бахмацьку, Бобровицьку, Козелецьку, Новгород-Сіверську, Корюківську центральні районні лікарні та Ніжинську і Прилуцьку міські.

Читайте також: В Чернігівській області запроваджені протиепідемічні заходи
 
Одне з головних критеріїв відбору було забезпечення обладнанням та облаштування приймально-діагностичних відділень. Адже головне завдання цих лікарень - інтенсивна допомога.
 
Опорні лікарні мають знаходитися не далі ніж за 60 км та доїзд до них не повинен бути довшим ніж 60 хвилин.
 
Також Петро Гармаш розповів про реформу вторинної ланки медицини, яка стартує з 1 квітня.
 
«Зараз лікарні області та міста визначаються, які пакети медичних послуг, із запропонованих 27, вони можуть надавати, - розповідає Петро Гармаш. - Хтось реєструє 5 пакетів послуг, хтось 15. А вже потім буде відомо про фінансування і штати. На сьогодні відомо, що гроші ходять за пацієнтом. І саме від пакетів послуг буде зрозуміло, які гроші отримуватимуть медичні установи. Нині різним лікарням не вистачає лікарів: хірургів, лікарів діагностичних відділень. Для того, аби заохотити їх прийти до нас на роботу ми запроваджуємо програми стимулів. Це і відшкодування витрат на житло і надання власного житла. Для медичних сестер ми започаткували курси перекваліфікації на базі нашого медичного коледжу. Уже є перша група з 19 медсестер, які пройдуть перекваліфікацію».
 
Крім того, він повідомив, що разом із медичним коледжем попрацювали над розширенням спеціальностей.

Джерело: Високий Вал 

опорна лікарня, Ніжин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: