Завантаження ...
banner
banner

Експрес-тести на визначення коронавірусу в Ніжині з'являться в квітні

Коронавірус шириться світом. У країні введено карантинний режим. Разом зі страхами про нечувану до цього інфекцію COVID-19 у людей виникає чимало запитань. Зокрема ніжинців турбує: чи готова міська лікарня надати медичну допомогу під час

коронавірус, інфекція, лікарня, препарати

Коронавірус шириться світом. У країні введено карантинний режим. Разом зі страхами про нечувану до цього інфекцію COVID-19 у людей виникає чимало запитань. Зокрема ніжинців турбує: чи готова міська лікарня надати медичну допомогу під час виявлення можливого захворювання на коронавірус?

Про це докладно говорили сьогодні, 16 березня, на позачерговій сесії міськради.
 
Міськлікарня та відділ з надзвичайних ситуацій порахувала додаткову потребу в засобах захисту, антисептичних препаратах і засобах, необхідних на період карантину.

"Загальна сума складає 454 тис. 236 грн., – повідомила начальник фінансового відділу Л. Писаренко. – Це такі засоби: рукавички нестерильні, распіратори, маски, окуляри, екрани захисні, фартухи медичні, антисептичні препарати. У межах цієї програми кошти на засоби індивідуального захисту і на медичні засоби були передбачені, але в значно меншому розмірі, ніж потребує сьогоднішня ситуація. Тому пропонується зменшити резервний фонд на 400 тис. грн, віддати їх на програму попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій і на придбання вищеперерахованих препаратів".

Депутат Юрій Хоменко звернувся до генерального директора НЦМЛ О. Костирка з запитанням: куди конкретно звертатися  пацієнтові з підозрою на коронавірус?

О. Костирко відповів, що зараження коронавірусом можливе лише при умові контакту з хворим, або з людьми, які приїхали з інших країн (Італія, Франція, Іспанія).

При підозрі О. Костирко порадив звернутися до сімейного лікаря.

Читайте по темі У випадку захворювання на коронавірус у Ніжині діятимуть два госпіталі

При великій ймовірності, що це дійсно інфекція COVID-19, буде повідомлено працівникам "швидкої", де нині діють дві бригади, оснащені всім необхідним. Вони відправлять пацієнта до інфекційного відділення, де працюють 3 лікарі-інфекціоністи дорослі та 1 дитячий.

Щодо апаратів ШВЛ, то нині їх 9, до кінця тижня додасться ще 1.

Читайте також Наскільки Ніжинська лікарня забезпечена апаратами штучного дихання?

Експрес-тестів на визначення коронавірусу немає. "А якщо з'являться, то лише в квітні",– зазначив О. Костирко.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: