Завантаження ...
banner
banner

Куди перенесуть ніжинську скульптуру Матері та дитини?

На перехресті вулиць Озерна і Кушакевичів (колишня Лащенка) розміщено скульптуру: жінка в довгій сукні тримає на руках дитинча. Ніби проводжають, чи зустрічають когось. Скульптура стара і занедбана. Час від часу тему її реставрації чи

скульптура, перенесення

На перехресті вулиць Озерна і Кушакевичів (колишня Лащенка) розміщено скульптуру: жінка в довгій сукні тримає на руках дитинча. Ніби проводжають, чи зустрічають когось. Скульптура стара і занедбана. Час від часу тему її реставрації чи перенесення у більш підходяще місце підіймали, але далі розмов вона не йшла.

Крім того, пояснювали, що цього пам'ятника немає на балансі Ніжина, та й на балансі Ніжинського району його теж не знайшли. Рік встановлення скульптури, прізвище автора, мета встановлення – невідомі.

Нещодавно у міськраді знову підняли тему цього пам'ятника. Виявляється, у нього є назва – Матері та дитини. Як було зазначено, скульптуру хочуть перенести.

Журналісти mynizhyn.com поцікавилися у заступника начальника УЖКГ та Б С. Сіренко, куди саме планують перенести пам'ятник.

"Скульптуру перенесуть у двір до дитячої поліклініки, що по вулиці Московській. Там є широка алея, де її й буде розміщено. Роботи розпочнуться вже на наступному тижні", – розповіла Світлана Анатоліївна.

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: