Завантаження ...
banner

Як і чим дезінфікують під’їзди в Ніжині. Відео

Пічники та двірники переквалі-фікувалися у фахівців з дезінфекції. У Ніжині місцеве комунальне підприємство «Служба єдиного замовника» обробляє дезрозчином будинки, які обслуговує. До кінця тижня мають продезінфікувати понад 600 під’їздів

під'їзди, дезінфекція

Пічники та двірники перекваліфікувалися у фахівців з дезінфекції. У Ніжині місцеве комунальне підприємство «Служба єдиного замовника» обробляє дезрозчином будинки, які обслуговує. До кінця тижня мають продезінфікувати понад 600 під’їздів. Процедуру повторюватимуть аж до завершення карантину. Повідомляє cn.suspilne.media.

Бригада комунального підприємства «Служба єдиного замовника» дезінфекторами обробляє під’їзди житлових будинків у Ніжині. Рідину розпилюють у гумових чоботах, плащах та респіраторах.

На обробку під’їзду 5-поверхівки йде не більше 5 хвилин. Завдання – обробити усі поверхні, до яких може доторкнутися людина.

«Підлогу, стіни, вікна, поручні оці, що руками трощать, двері, замки, де руками люди торкаються», - пояснює Роман Бабак, пічник КП «Служба єдиного замовника».

Керівник комунального підприємства Сергій Доміканов каже, деззасіб безпечний для людей.

«Єдине, що сертифіковане, що ми змогли знайти через санепідемслужбу – це препарат «Санітаб». Він таблетований, 2 таблетки на 10 літрів води, створює необхідний процент розчину для дезінфекції. Рекомендований МОЗ для застосування. Його дія - 30 хвилин на знезараження. Для людини безпечний, немає запаху в під’їздах», каже Сергій Доміканов, технічний директор КП «Служба єдиного замовника».

Мешканці будинку про проведення дезінфекції кажуть так.

Валентина Іваненко, мешканка будинку: «Я не відчувала, - тобто запаху не було – ні».

Віктор Гаврилей, мешканець будинку: «Усе добре, молодці, що проводите. Дуже потрібно, треба самоізолюватися, обробляти, щоб було все добре».

Комунальне підприємство «Служба єдиного замовника» обслуговує 207 будинків у Ніжині. Дезінфекцію проводять згідно з графіком. До кінця тижня планують обробити понад 600 під’їздів, на це треба близько 15 тисяч гривень. Процедуру повторюватимуть аж до завершення карантину. Бригада дезінфекторів працює без вихідних.

Сергій Доміканов, технічний директор КП «Служба єдиного замовника», каже: «Дезінфекторів професійних немає, як ви розумієте. Санепідслужба рекомендувала як проводити, рекомендували препарати. Потренувались на одному підїзді. Ми їм додатково доплачуємо за роботу з цими речовинами».

За словами чоловіка, якщо у місті будуть випадки захворювання на коронавірус, бригада виїжджатиме за адресами проживання хворих, аби додатково, до 4 разів на день, обробляти такі під’їзди.

А так – вручну обробляють під’їзди мешканці будинку, яке обслуговує ОСББ «Ніжинець». Його голова, Людмила Коваленко, каже:

«Ми з самого початку карантину закупили дезінфікуючі засоби для будинку - білизна, хлорка. Кожен тиждень приходять прибиральниці , які миють під’їзди. Але в людей є теж бажання… Миють двері, ручки».

Галина Кошелівська, жителька ОСББ «Ніжинець»:

«Вікна будемо мить, пошту миємо, усе як належне робимо, бо зараз коронавірус цей, треба дотримуватися гігієни».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: