Завантаження ...
banner

Ніна Матвієнко подарувала ніжинському храму ікону

Радісна подія у храмі Іоанна Богослова – народна артистка України Ніна Матвієнко подарувала рeлігійній громаді храму ікону Прeсвятої Богородиці "Ассірійская" (початок 20 ст). Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомляє настоятель

Ніна Матвієнко, храм, ікона, Януарій

Радісна подія у храмі Іоанна Богослова – народна артистка України Ніна Матвієнко подарувала рeлігійній громаді храму ікону Прeсвятої Богородиці "Ассірійская" (початок 20 ст). Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомляє настоятель храму Олег Расковалов.

Святкування цієї ікони припадає на свято Святого рівноапостольного Вeликого Князя Володимира(28 липня).

"Ікону довгий час реставрували, – розповів журналістам сайту mynizhyn.com диякон Януарій, який служить в церкві Іоанна Богослова. Януарій (в мирі – Іван Гончар) – син Ніни Митрофанівни Матвієнко. Також він художник та іконописець, тож реставруванням займався він та ще один професіонал.

Раніше ми писали Служитель Ніжинського храму отець Януарій: «Я щасливий, коли комусь потрібен»

Двері храму, як відомо, відкриті для всіх вірян, так і сказав отець Януарій, а ще він розповів, що у громаді прихожан храму чимало асирійців, які опікуються церквою.

"Наш храм – український православний. Богослужіння проходять українською мовою, а от молитву "Отче наш" ми читаємо і українською, і ассирійською мовами", – говорить Януарій.

Також священник поділився планами в майбутньому розмістити ікону у верхньому храмі.

Валентина Пильник
Фото ікони взяті зі сторінки Олега Расковалова

Ніна Матвієнко, храм, ікона, Януарій

Ніна Матвієнко, храм, ікона, Януарій

Ніна Матвієнко, храм, ікона, Януарій


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: