Завантаження ...
banner
banner

Як управління освіти Ніжина реалізовуватиме невикористані продукти?

У зв'язку з введенням карантину в освітніх закладах Ніжина в закладах дошкільної освіти залишились невикористані харчові продукти, терміни вживання яких закінчується у травні-червні цього року. Як їх реалізувати? Це питання

управління освіти, залишки продуктів, реалізація

У зв'язку з введенням карантину в освітніх закладах Ніжина в закладах дошкільної освіти залишились невикористані харчові продукти, терміни вживання яких закінчується у травні-червні цього року. Як їх реалізувати? Це питання розглянули сьогодні, 14 травня, на засіданні виконкому. Управління освіти просить дати дозвіл на реалізацію цих продуктів за цінами постачання.

"Кошти буде перераховано на спеціальний рахунок управління освіти та використано для закупівлі продуктів харчування після карантину", – зазначив С. Крапив'янський.
 
Станіслав Миколайович розповів, що залишилося чимало овочів. Особливо непокоїть картопля, яка почала проростати. З буряком, морквою та цибулею проблем немає, їх багато нашинкували і зберігають в морозильних камерах.

Кому планують продавати залишки продуктів?  В першу чергу, будуть пропонувати працівникам навчальних закладів. С. Крапив'янський зазначив: "Це вигідно для покупців. Цибулю ми купували кілограм за 8 грн, а на сьогоднішній день вона коштує близько 22 грн", – 

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко підкреслив, що управління освіти застосувало господарський підхід: "Ми ніколи раніше не були в таких умовах обмежень. Ці овочі могли б бути утилізовані, але керівництво управління прийняло раціональне рішення, що також і забезпечить економію бюджетних коштів".

Втім, члени виконкому занепокоїлись, чи можуть вони надавати дозвіл на таку торгівлю? Чи не буде заперечень з юридичної сторони? Питання обов'язково розглянуть на найближчому засіданні сесії, а поки що проект рішення підтримали, але рекомендували управлінню освіту реалізовувати товар, дотримуючись вимог чинного законодавства.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: