Завантаження ...
banner

Чіткої дати відкриття дитсадків у Ніжині ще немає. Чому так?

Кабінет міністрів України дозволив із 25 травня відкрити заклади дошкільної освіти, проте відповідне рішення у кожній області приймає комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій залежно від епідеміологічної ситуації

дитячі садочки, відкриття, дата

Кабінет міністрів України дозволив із 25 травня відкрити заклади дошкільної освіти, проте відповідне рішення у кожній області приймає комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій залежно від епідеміологічної ситуації.

Сьогодні, 21 травня, на черговому засіданні виконавчого комітету заступник міського голови Ігор Алєксєєнко зауважив, що дана офіційна постанова Кабміну ще не оприлюднена  і не прописаний сам протокол, які дії має вчиняти міська влада для забезпечення протиепідеміологічних заходів у дитячих садочках. 

Повідомляє mynizhyn.com.

Деталі щодо організації та проведення відкриття закладів дошкільної освіти будуть опубліковані на сайті Міністерства охорони здоров’я після підписання головним державним санітарним лікарем.

Як тільки цей протокол оприлюднять, у Ніжині міська комісія прийме рішення про підготовку дошкільних навчальних закладів до прийому дітей. Після цього деякий період буде йти підготовка, управління освіти буде закупляти дезінфікуючі засоби та інші матеріали, аби забезпечити відповідні умови у садочках.

Тільки після цього комісія, яку очолить Держпротспоживслужба, перевірить дитячі садочки і дасть позитивний висновок про готовність дитячих садочків до прийому дітей. А вже після всіх цих процедур міська рада оголосить про відкриття дитячих садочків у Ніжині.

Тому чіткої дати відкриття дитсадочків ще немає. 

Анатолій Лінник у свою чергу зауважив, що дане питання сьогодні розглянуть на засіданні міської комісії ТЕБ та НС. Якщо буде сплах захворюваності, карантинні послаблення можуть відмінити. Дитячі садочки у Ніжині відкриють тільки після 100% організації всіх заходів, що необхідні для забезпечення здоров'я і безпеки малечі та вихователів.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: