Завантаження ...
banner
banner

Торгівля на Московській: заручники обов'язку проти заручників ситуації?

Сьогодні, 20 травня, відбувся черговий спільний рейд комісії з благоустрою міста та правоохоронних органів стихійним ринком по вулиці Московська. Рейд розпочався близько 8 години ранку.


Звична картина - стихійний ринок на сходинках місцевого РАГСу

Сьогодні, 20 травня, відбувся черговий спільний рейд комісії з благоустрою міста та правоохоронних органів стихійним ринком по вулиці Московська. Рейд розпочався близько 8 години ранку. З початку були складені декілька протоколів про торгівлю у недозволеному місці. Що очікувано викликало невдоволення частини підприємців, які по п'ятах почали супроводжували представника комісії з благоустрою.

З кожним новим відвіданим торговим місцем напруга починала наростати і згодом фактично рейд звівся до криків та особистих образ в бік комісії з благоустрою та правоохоронців. 

Торговці як і раніше говорять що вони не будуть покидати Московську до того часу поки не буде створено рівноцінне законне місце для торгівлі. І постійно апелюють до того, що вони не мають можливості заробляти кошти іншим шляхом, адже у Ніжині немає робочих місць. А вартість комунальних послуг зросла, потрібно платити за навчання дітей,  допомагати військовим в АТО і тд. І відверто говорять, що  вони у повному сенсі є заручниками тієї ситуації, що склалася у місті та в цілому у країні.  І краще б правоохоронці ловили злодіїв, а не штрафували їх.

Правоохоронці у свою чергу майже без помітної реакції вислуховують нарікання та погрози торговців. І їдуть далі, адже не зважаючи на все вони ті люди,  які зобов'язані виконувати свої обов'язки по встановленню громадського порядку. Про те у них це не завжди виходить.

Я ж з ними битися не буду  - говорить правоохоронець.

Певно цю думку розділяють і інші представники правоохоронних органів, які брали участь у рейді. 

Більшість перехожих, які йдуть тротуаром де розташований стихійний ринок,  не звертають уваги на правоохоронців та торговців, лише дехто втручається і не боїться висловити свою думку. У випадку якщо вона протилежна до позиції, що займають торговці то їх зазвичай посилають у супермаркет, але декого і далі.

На радість торговцям і правоохоронцям, які розуміли, що потрапили у патову ситуацію, біля ринку з'являється представник місцевого осередку Радикальної партії Олександр Безпалий. Разом з ним представник комісії з благоустрою та правоохоронці віддаляються у бік обговорити якісь питання, ймовірно, вони  стосуються сьогоднішнього рейду.

Після розмови, до якої долучилися і декілька торговців, правоохоронці під музику покидають територію стихійного ринку. І напевно, до наступного тижня, адже за словами торговців подібні рейди проводяться один раз на тиждень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: