Завантаження ...
banner
banner

Якою буде оздоровча кампанія 2020 для ніжинських дітей?

Нарешті ми дочекалися літа і в нашому регіоні. Спека настала зненацька та й бажання опинитися ближче до облаштованого берега водойми теж зросло разом з ростом температурного стовпчика на термометрі

літо, відпочинок, табори

Нарешті ми дочекалися літа і в нашому регіоні. Спека настала зненацька та й бажання опинитися ближче до облаштованого берега водойми теж зросло разом з ростом температурного стовпчика на термометрі. Тим часом у виконавчому комітеті Ніжинської міської ради збільшилась кількість звернень щодо оздоровлення та відпочинку дітей, повідомляє nizhynrada.

Оздоровча кампанія в Україні почалася ще взимку 2020 року, коли прийшли перші путівки дітям шкільного віку для направлення до Міжнародного дитячого центру «Артек» та Українського дитячого центру «Молода гвардія», відповідно до розподілу Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації. 

У дитячих центрах оздоровитися встигли лише 3 дитини Ніжинської міської ОТГ. Та у зв’язку з встановленням карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, оздоровча кампанія була призупинена через закриття усіх дитячих центрів оздоровлення та відпочинку.

Станом на 16 червня 2020 року дитячі табори оздоровлення та відпочинку, дитячі центри, які надають подібні послуги, не відновили свою роботу, але будуть готові прийняти юних відпочивальників у будь-який момент за умови послаблення карантинних заходів. «Дитячі табори в Україні можливо відкрити лише на останньому етапі виходу з карантину, для того, щоб ризик інфікування дітей був мінімальний», – про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

16 червня 2020 року у стінах виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання Організаційного комітету для організації та координації роботи з оздоровлення та відпочинку дітей Ніжинської міської ОТГ. Були присутні представники Управління освіти, Комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького», ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України», відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи, відділу у справах сім’ї та молоді, Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління праці та соціального захисту населення, Служби у справах дітей. Головував на засіданні заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко.

Обговорили питання, які турбують громадян Ніжинської міської ОТГ – що з оздоровчою кампанією 2020 року, чи відкриються табори та санаторії, чи будуть путівки, які перспективи відкриття Позаміського табору оздоровлення та відпочинку ім. Я. П. Батюка.

Алєксєєнко І. В. наголосив, що Україна зараз перебуває у стані карантину, який обумовлює часткові обмеження. Ознайомив присутніх з Рекомендаціями Міністерства соціальної політики України, листом Кабінету Міністрів України  від 28.05.2020 р. № 20002/1/1-20.

За словами начальника Управління освіти Ніжинської міської ради, Станіслава Крапив’янського, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 року «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів», у 2020 році табори з денним перебування на базі закладів освіти Ніжинської міської ОТГ не будуть функціонувати у зв’язку з введенням обмежувальних заходів під час карантину по всій території України.

Була обговорена і доля Позаміського табору оздоровлення та відпочинку ім. Я. П. Батюка. Ігор Алєксєєнко зазначив, що реконструкція триває. Розроблений проект, який пройшов експертизу. Він потребує фінансування, що значно перевищує можливості міського бюджету. На даний час Ніжинська міська рада шукає можливі шляхи позабюджетного фінансування реконструкції табору.

Відділом у справах сім’ї та молоді продовжує здійснюватися робота щодо прийому звернень від батьків або осіб, що їх замінюють, щодо надання путівок до закладів оздоровлення та відпочинку всеукраїнського та міжнародного рівня. Продовжується формування бази даних за відповідними зверненнями.

Відділ у справах сім’ї та молоді

виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: