Завантаження ...
banner
banner

ТОВ «НіжинТеплоМережі»: про роботу та борги

Учора, 16 липня, у Ніжинській міськраді відбулася прес-конференція з питань діяльності ТОВ «НіжинТеплоМережі», а саме: стану теплопостачання в Ніжині, стану теплових мереж, інженерного

ТОВ «НіжинТеплоМережі», опалювальний сезон, проблеми, борги

Учора, 16 липня, у Ніжинській міськраді відбулася прес-конференція з питань діяльності ТОВ «НіжинТеплоМережі», а саме: стану теплопостачання в Ніжині, стану теплових мереж, інженерного обладнання і самого ТОВ.

Це підприємство з 2004 року орендує в Ніжині таке комунальне майно: 14 котелень, 7 пунктів теплопостачання, 72, 2 км теплових мереж. 

У зимовий період в Ніжині здійснюється опалення 385 будівель, в тому числі 277 житлові, із них 190 – це п’яти- та дев’ятиповерхові, 108 нежитлові, із них 2 ліцея, 9 шкіл, 13 ДНЗ та 13 будівель закладів охорони здоров’я.
 
Утім, у ТОВ є величезні борги. Так, станом на 15. 07. 2020 р. заборгованість за використаний природній газ складає 60 млн. 580 тис. грн, в т. ч.: НАК Нафтогаз України – 54 млн. 385 тис., ДК «Газ України» – 5 млн. 485 тис. і «Чернігівгаз» (за транспортування) – 710 тисяч.

Також більше 4 млн є заборгованість по податках, більше 2 млн. штрафних санкцій, і штрафних санкцій, нарахованих НАК Нафтогазом за несвоєчасну сплату – більше 26 млн. 

Має місце і дебіторська заборгованість: 66 тис. держбюджет, районний 19 тис. а обласний і місцевий розрахувався 100%. 

Крім того, і населення заборгувало підприємству 22 млн. 136 тис. грн. Відсоток проплати складає 82. 

ТОВ «НіжинТеплоМережі» вже п’ятий рік –  у судах стосовно банкрутства. Рішення до цих пар не прийняте, розгляд судів переносять.

Щодо початку опалювального сезону, то, як зазначили представники ТОВ, на сьогодні підприємство готове на 50%. Це 7 котелень і близько 37 км теплових мереж. Проблема зараз є з котельнею «Сільмаш», що по вулиці Шевченка і розподільчими теплотрасами біля центральних теплових пунктів. Там основна кількість пошкоджень теплових мереж. 

Також по Московській  мають місце 2 пошкодження, одне з них стане можливо усунути тільки у вересні, бо теплотраса тут знаходиться на приватній території, під людським городом. 

Це – перше засідання із серії наступних, на яких ТОВ «НіжинТеплоМережі» будуть звітувати про свою діяльність.

Валентина Пильник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: