Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині висадили саджанці молодих водяних лілій

На ставку-копані, що розташований у Графському парку висадили саджанці молодих водяних лілій. За сприятливих умов цьогоріч рослина вже порадує ніжинців свої неповторним цвітінням

водяні лілії, висадка, Графський парк

На ставку-копані, що розташований у Графському парку висадили саджанці молодих водяних лілій. За сприятливих умов цьогоріч рослина вже порадує ніжинців свої неповторним цвітінням.

Повідомляє у Facebook КП "ВУКГ".

«Самі рослини є голландського походження. Проте, саме ці, нашому підприємству передав місцевий мешканець, - розповідає фахівець із ландшафтного дизайну КП «ВУКГ» Наталія Довгаль, під пильним наглядом якої, вчора, 21 липня, і висадили рослини у водойму? - Висаджувала рослини сама особисто. Адже хотіла сама переконатися що там за ґрунт на дні ставка. До кожного корінця прив’язували цеглинки, аби коренева система не піднімалася на поверхню води, а могла закоренитися у ґрунт. Дуже бережно опускали кожну лілію у водойму. Тепер залишається тільки чекати аби вони прийнялися і почали квітнути».

водяні лілії, висадка, Графський парк

Ініціативу, висадити рослини в одній із ніжинських водойм проявив місцевий мешканець, власних квіткових крамниць Віталій Савінов.

«Я бачу, що за останні роки місто буквально розквітає на очах. Багато що робиться у плані модернізації нашого рідного міста. От і нам із дружиною захотілося зробити якийсь внесок для того, аби Ніжин був гарним, - каже Віталій Михайлович, - днями ми оновлювали декоративний ставок у нашому дворі. Лілії, які колись завозили ще з Голландії, досить розрослися. Прийшов час їх розрідити. От і прийшла на думку ідея - передати частину рослин Ніжину. Сподіваюся що білі та рожеві лілії незабаром радуватимуть око ніжинців та гостей нашого міста».

Фахівець із ландшафтного дизайну КП «ВУКГ» Наталія Довгаль зазначила, що останнім часом ніжинці долучаються до озеленення міста і все частіше надають підприємству саджанці різних декоративних квітів та рослин. За що працівники КП «ВУКГ» щиро вдячні.

водяні лілії, висадка, Графський парк

водяні лілії, висадка, Графський парк

водяні лілії, висадка, Графський парк
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: