Завантаження ...
banner

В Чернігівській ОДА знайшли гроші на санаторій "Пролісок"

Більше мільйона гривень виділять санаторію «Пролісок», що біля Ніжина. Ці гроші підуть на виплату 2/3 заробітної плати працівникам. Про це Суспільному повідомив заступник голови облдержадміністрації

санаторій, Пролісок, гроші

Більше мільйона гривень виділять санаторію «Пролісок», що біля Ніжина. Ці гроші підуть на виплату 2/3 заробітної плати працівникам. Про це Суспільному повідомив заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван. У закладі працює більше сотні працівників, всі вони до кінця року отримуватимуть 2/3 зарплати. Гроші на це знайшли в обласному бюджеті - з видатків на галузь освіти, за рахунок економії, яка утворилась в інтернатних закладах через зміну режиму роботи під час карантину.

Нагадаємо, у минулу п’ятницю, 14 серпня, 5 із 7 фракцій депутатів обласної ради висунули ультиматум голові облдержадміністрації Андрію Прокопенку. Депутати дали тиждень на вирішення проблеми з санаторієм «Пролісок», що біля Ніжина. Тиждень минув сьогодні, 21 серпня.

Раніше ми писали: 
На Ніжинщині хочуть закрити санаторій «Пролісок»?

Як повідомляло Суспільне раніше, депутати облради планували скликати позачергову сесію для можливого висловлення недовіри голові облдержадміністрації Андрію Прокопенку. Привід – ситуація з фінансуванням санаторію «Пролісок». Андрій Прокопенко вважав ці звинувачення безпідставними. Також, з його слів, депутати готувалися до позачергової сесії, щоб висловити йому недовіру. А видання ПІК «Чернігівщина: події і коментарі» повідомляло, що збирати підписи для проведення цієї сесії може нардеп від «Слуги народу» Павло Халімон. Сам Халімон у коментарі Суспільному цю інформацію спростував, а Прокопенко інформацію про їхній з Халімоном конфлікт залишив без коментарів.

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року обласний дитячий санаторій «Пролісок» залишився без фінансування. Національна служба здоров’я України не передбачила пакетів із санаторного оздоровлення. Через це більше 130 співробітників «Проліску» залишились без роботи.

Влітку за одну зміну у санаторії оздоровлювалися 250 дітей, взимку - біля 150-ти. Востаннє діти тут були на початку березня, до початку карантину. Як розповіла 4 червня 2020 року Суспільному заступниця голови облдержадміністрації Наталія Романова, грошей на фінансування санаторію в обласному бюджеті тоді не знайшли.

Колектив санаторію писав звернення і збирав підписи з проханням профінансувати їхній заклад. Листи направили до голови облдержадміністрації, народного депутата України Валерія Зуба, який опікується цим округом, до Міністерства охорони здоров’я й Офісу Президента.

За матеріалами 
suspilne.media
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: