Завантаження ...
banner
banner

Від чого залежить ціна консультації або огляду в Ніжинській міськлікарні?

На минулому засіданні виконкому було прийняте рішення "Про встановлення тарифів на платні медичні послуги з консультативних прийомів лікарів-спеціалістів за зверненням громадян, що надаються без

лікарня, тарифи, медичні послуги

На минулому засіданні виконкому було прийняте рішення "Про встановлення тарифів на платні медичні послуги з консультативних прийомів лікарів-спеціалістів за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря, зокрема із застосуванням телемедицини, комунальному некомерційному підприємству "Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького". 


Тобто якщо пацієнти заключили декларацію з сімейним лікарем, отримали від нього електронне направлення і така медична послуга входить до державного безкоштовного пакету медпослуг, то вони отримають її безкоштовно.

Розцінки варіюють від 160 до 70 грн. Дорого це чи дешево і від чого залежить вартість на сьогоднішній оперативній нараді пояснив гендиректор О. Костирко:

"Вартість даних послуг сформувала Ніжинська міськлікарня. У нас – середній показник. Ціна консультації або огляду залежить від хроментажу робочого часу (тобто кількості часу, витраченого на пацієнта), кількості задіяних в обстеженні осіб та використання під час цього медичних пристроїв". 

Крім цього, О. Костирко додав, що поліклінічне відділення працює за направленням сімейного лікаря. Також у разі, якщо швидка привозить пацієнта, який потребує екстреної допомоги, вона надається безкоштовно. 

Таким чином, щоб отримати безкоштовну медичну послугу, треба або звернутися на "103", або взяти електронне направлення у свого сімейного лікаря.

У інших випадках пацієнт має відшкодувати вартість отриманої послуги.

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: