Завантаження ...
banner
banner

Чи готові до зими підопічні територіального центру на Ніжинщині?

На нараді в Ніжинській райдерж адміністрації обговорили роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення Ніжинської

територіальний центр, люди похилого віку, зима, паливо

На нараді в Ніжинській райдержадміністрації обговорили роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення Ніжинської райдержадміністрації та стан підготовки до зими підопічних, що знаходяться на обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги.

За даними сільських рад на території району проживає 1250 одиноких осіб. 49 соціальних робітників обслуговують 558 одиноких престарілих у 39 населених пунктах району.

Згідно з діючими договорами соціальні робітники не менше двох разів на тиждень відвідують одиноких з третьою групою рухової активності, з IV руховою активністю - три рази, а 22 одиноких, які мають V групу рухової активності відвідують 5 разів на тиждень і надають їм 43 види послуг, зокрема: забезпечення продуктами харчування, промисловими товарами та медикаментами, організація побілки приміщень та завезення палива, занесення води, прибирання приміщень і подвір’я, надання допомоги в обробітку присадибних ділянок та інші види послуг.

136 одиноких громадян, які перебувають на обліку у відділенні соціальної допомоги вдома, потребували завезення палива. Всі потребуючі забезпечені 100%.
Заходами по підготовці до зими передбачено проведення занять з питань пожежної безпеки з соціальними робітниками інструктором пожежної частини, яке планується провести у жовтні місяці поточного року.

У стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання територіального центру, яке знаходиться на території Вертіївської сільської ради і розраховане на 25 ліжко-місць, на даний час, перебуває на обліку 21 особа похилого віку та осіб з інвалідністю. У 2012 році у відділенні встановлені котли, опалення яких здійснюється дровами. За опалювальний сезон 2019-2020 роки претензій та зауважень із забезпечення твердим паливом до ТОВ «Теплосервіс» м. Прилуки, який обслуговує встановлені котли, не було. Температурний режим у приміщенні стаціонарного відділення дотримувався і становив +20 - +21 градус.
По електронній системі закупівель «ПРОЗОРО» проводиться робота по закупівлі овочів для підопічних стаціонарного відділення (2 тонни картоплі та 600 кг буряка, моркви, капусти та цибулі).

Стаціонарне відділення розміщене на вивільненій площі Вертіївської дільничної лікарні і знаходиться на балансі КНП «Ніжинського центру ПМСД», з яким укладений договір згідно якого управління соціального захисту населення здійснює оплату електро- та теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: