Завантаження ...
banner
banner

Остер в Ніжині: які роботи виконано та що заплановано

У ході своєї діяльності, Ніжинська експлуатаційна дільниця Деснянського БУВР забезпечує безперебійну, технічно правильну експлуатацію та надійну роботу міжгосподарських меліоративних систем, що

річка Остер, магістральний канал, виконані роботи, заплановане

У ході своєї діяльності, Ніжинська експлуатаційна дільниця Деснянського БУВР забезпечує безперебійну, технічно правильну експлуатацію та надійну роботу міжгосподарських меліоративних систем, що перебувають на балансі управління та закріплені за дільницею, пише Деснянське басейнове управління водних ресурсів. Забезпечує збереження та утримання в технічно справному стані закріплених водогосподарських споруд міжгосподарського значення.

У зоні діяльності експлуатаційної дільниці в Ніжинському районі річка Остер є магістральним каналом осушувальної системи «Остер-ІІ-ІІІ черга». В рамках проєкту, що реалізується за підтримки Держводагентства України, на о/с «Остер» тривають заходи з поточного ремонту об’єктів інженерної інфраструктури.

Так, в ході виконання цього проєкту, працівниками експлуатаційної дільниці проведені наступні роботи на русловому шлюзі № 13 річки Остер (урочище «Ветхе», поблизу м. Ніжин) та прилеглій території:
• видалення чагарникової рослинності в нижньому та верхньому б’єфах гідротехнічної споруди;
• очищення гідротехнічної споруди від сміттєвих наносів та мулу;
• замонолічування з’єднань залізобетонних плит піщано-цементною сумішшю;
• ручне та механізоване обкошування прибережної захисної смуги та прилеглої території руслового шлюзу;
• вапнування та фарбування залізобетонних конструкцій вапняними та водоемульсійними розчинами;
• фарбування металевих та дерев’яних конструкцій.

Окрім цього, в подальшому на зазначеній гідротехнічній споруді заплановано провести заміну запірно-регулюючий механізму.

Саме завдяки правильній технічній експлуатації руслового шлюзу №13, підчас проходження весняних повеней та паводків, спеціалісти управління мають змогу акумулювати надлишок води в магістральний канал осушувальної системи «Смолянка», щоби підвищити рівень ґрунтових вод та запобігти загоранню торфовищ.

річка Остер, магістральний канал, виконані роботи, заплановане

річка Остер, магістральний канал, виконані роботи, заплановане

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: