Завантаження ...
banner
banner

Чому в Ніжинській лікарні не вистачає кисневих концентраторів?

В Ніжинській центральній райлікарні не вистачає кисневих балонів – постачальник може забезпечити 70 балонів на місяць, а останнім часом заклад використовує по десять на добу. У Менській

кисневі балони, лікарня, коронавірус, хворі

В Ніжинській центральній райлікарні не вистачає кисневих балонів – постачальник може забезпечити 70 балонів на місяць, а останнім часом заклад використовує по десять на добу.

У Менській ЦРЛ нестача кисневих концентраторів – їх там п’ять, потрібно – 16. Борзнянська лікарня потребує і балонів і концентраторів – майже всім хворим необхідна киснева терапія. Про це керівники лікувальних закладів повідомили Суспільному в коментарях. Петро Гармаш каже, гроші на кисень виділені – майже 15 мільйонів. Але отримають їх не всі лікарні.

Лікарні, що підписали з Нацслужбою здоров’я договір на лікування пацієнтів з коронавірусом, отримують близько 20 тисяч гривень на кожного хворого.

Ніжинська центральна міськлікарня має такий договір, але кисню все одно не вистачає. За останні два дні тут використовується по десять кисневих балонів на добу. Раніше використовували по два. У зв’язку зі збільшенням коронавірусних хворих медичного кисню не вистачає, а постачальник не може надати більше, каже головний лікар Ніжинської ЦМЛ Олександр Костирко.

"Нам повідомили, що на місяць – 70 балонів «Креогенсервіс» може забезпечити. А витрати реальні в мене – десять балонів на день".

Чому такі жорсткі рамки – Олександр Костирко буде розбиратися з постачальником. За його словами, кисень потрібен не тільки пацієнтам з COVID-19.

Нагадаємо, що ще у вівторок Олександр Костирко зазначив, що міська лікарня повністю готова до надання кисневої підтримки хворим на COVID-19. Раніше ми писали: Ніжинська міськлікарня готова до надання кисневої підтримки хворим на COVID-19  

mynizhyn.com за матеріалами suspilne.media
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: