Завантаження ...
banner
banner

Міськлікарня потребує допомоги більше, ніж на півтора мільйони

У Ніжині найближчим часом скликатимуть позачергову сесію. Приводом до цього послужило сьогоднішнє звернення до виконкому гендиректора Ніжинської центральної міськлікарні Олександра Костирка. З його

міськлікарня, хворі, обладнання, кошти

У Ніжині найближчим часом скликатимуть позачергову сесію. Приводом до цього послужило сьогоднішнє звернення до виконкому гендиректора Ніжинської центральної міськлікарні Олександра Костирка. З його слів, лікарня потребує виділення додаткових коштів на закупівлю обладнання для лікування хворих на COVID-19 і для роботи медиків. Загальна сума – 1 млн 541 тис. грн.

Як зазначив гендиректор, у міській лікарні всього є 395 ліжок, але так, як триває реконструкція, розгорнуто лише 240 ліжок, 155 виведено з обігу. На ранок сьогоднішнього дня зайняті 222 ліжкомісця. По напрямку COVID-19 задіяно 111 ліжок, із цих хворих, що мають діагноз "пневмонія" у 59 підтверджено COVID-19. 

На даний час 4 пацієнти отримують балонний кисень, у них важкий перебіг, двобічна пневмонія з ураженням від 80 до 90% легень.

Отож, міська лікарня потребує:

пральну машину. Її середня вартість – 10 000. Її хочуть обладнати в провізорне відділення, щоб медичні працівники могли  попрати свої речі по місцю роботи, а не нести їх додому. 

Кисневі концентратори, 10 шт. На даний час в лікарні є 28 (на це – 450 тис. грн).

Автоклав в центральну стерилізаційну. Старий автоклав, якому більше 18 років, вийшов з ладу. Ціна 200 тисяч.

Два електрокардіографа для моніторингу стану пацієнтів, які, лікуючись від коронавірусу, мають супутню серцеву чи дихальну патологію. Ті кардіографи, які є, їх недостатньо. 

Також є потреба поновлення ліжкового фонду35 медичних ліжок, 14 матраців, 35 тумбочок, 160 комплектів постільної білизни та 80 подушок.

Засоби індивідуального захисту.

Було вирішено звернутися до депутатів з необідністю провести позачергове засідання сесії міськради. Пропозицію підтримали одноголосно.

Валентина Пильник
Фото 
nizhyn.city
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: