Завантаження ...
banner

Ніжинська служба зайнятості: що треба знати про трудовий контракт

Трудове законодавство України передбачає декілька різновидів договорів між працівником та роботодавцем. Зокрема, замість стандартного трудового договору у деяких випадках може бути укладено контракт

Ніжинська служба зайнятості, трудовий контракт

Трудове законодавство України передбачає декілька різновидів договорів між працівником та роботодавцем. Зокрема, замість стандартного трудового договору у деяких випадках може бути укладено контракт. За своєю природою він є різновидом трудового договору,  який передбачає вищий ступінь договірної свободи. Письмова форма контракту дозволяє більш чітко визначити права й обов’язки сторін. Укладення контрактів регулюється статтею 21 Кодексу законів про працю України, а також низкою законодавчих актів, зокрема, Постановою Кабінету Міністрів України “Про впорядкування застосування контрактної форми трудового договору” від 19 березня 1994 р. № 170 (Постанова 170). 

Незважаючи на майже 30-річну практику укладання контрактів, довкола цієї форми реалізації права на працю виникає чимало дискусій. Тож, ми розглянемо докладніше, чим відрізняється контракт від трудового договору та чому його укладення може бути вигідне сторонам трудових відносин.

Укладення контракту дозволяється у визначених законами випадках:

- Контракт укладається на певний строк.
- Встановлено особливі умови розірвання контракту.
- Умови контракту є конфіденційними.
- У контракті можуть бути закріплені додаткові пільги й гарантії для працівника.

Більш детально за посиланням https://is.gd/qjkyo8 

Ніжинська міськрайонна філія Чернігівського обласного центру зайнятості

Ніжинська служба зайнятості, трудовий контракт
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: