Завантаження ...
banner

Ніжинська служба зайнятості радить: психологічні прийоми під час проходження співбесіди

Ти у пошуку роботи, і сьогодні ідеш на співбесіду? Під час проходження співбесіди, звичайно, ти сподіваєшся на позитивний результат. Але часто буває так: маєш відповідну освіту, досвід, займаєшся саморозвитком… але

служба зайнятості, поради, співбесіда

Ти у пошуку роботи, і сьогодні ідеш на співбесіду?
 
Під час проходження співбесіди, звичайно, ти сподіваєшся на позитивний результат. Але часто буває так: маєш відповідну освіту, досвід, займаєшся саморозвитком… але, на жаль, працювати не запрошують. На думку спадають різні думки-зрадниці, які так і намагаються занизити самооцінку, мовляв, з тобою щось не так. Є декілька психологічних прийомів, які допоможуть вдало пройти співбесіду та отримати роботу мрії.

Налаштуйся на позитив. Від того, з яким настроєм прийдеш на співбесіду, залежить, як тебе сприйматиме рекрутер. Під час розмови будь спокійним, доброзичливим та впевненим у собі. Але пам’ятай, співрозмовник може провокувати тебе на занадто відверту розмову, що стосується особистого життя. Таку інформацію краще подавати дозовано – особисте має залишатись особистим. Тут як в анекдоті: «Мухи окремо, котлети окремо».

Особливу увагу приділи своєму зовнішньому вигляду. На співбесіду бажано підібрати одяг в офіційному-діловому стилі. Важливе значення має і колір. Якщо хочеш, щоб тебе сприймали як надійну людину, одягни щось коричневого кольору. Позиціонуєш себе командним гравцем – тоді синій. Чорний колір символізує владу й впевненість. Білий означає довіру, чистоту та чесність. Не варто одягати на співбесіду одяг занадто яскравих кольорів.

Дуже часто на співбесіді використовуються психологічний тиск. Задача такого методу – подивитися на твою реакцію та з’ясувати, наскільки ти врівноважений та можеш опановувати свої емоції. Твоя задача – зберігати спокій і чітко відповідати на запитання.

Сподіваємося, наші поради були цікавими та корисними. Якщо потрібна професійна допомога, завітай до найближчого центру зайнятості. Наші кар’єрні радники неодмінно працевлаштують у найкоротший термін.

Ніжинський міськрайонний відділ Чернігівського обласного центру зайнятості

служба зайнятості, поради, співбесіда
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: