Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинський жиркомбінат продовжують скаржитись люди

На розгляд до Ніжинського міського управління Держпродспоживслужби надійшло 3 звернення від громадян Ніжина. Про це на щотижневій оперативній нараді розповів начальник Ніжинської Держпрод

скарги, завод, Жиркомбінат, забруднення, шум

На розгляд до Ніжинського міського управління Держпродспоживслужби надійшло 3 звернення від громадян Ніжина. Про це на щотижневій оперативній нараді розповів начальник Ніжинської Держпродспоживслужби Віктор Рафальський.
 
Повідомляє mynizhyn.com.

Перший із заявників скаржиться на негативний вплив шуму і викидів на здоров'я від діяльності ПрАТ "Ніжинський жиркомбінат". Скарга надійшла на гарячу лінію. Другий заявник подав подібну скаргу на дане підприємство. 

скарги, завод, Жиркомбінат, забруднення, шум
 
Третій заявник направила скаргу до місцевої прокуратури. Заявник також скаржиться на негативний вплив шуму і викидів, що шкідливо впливають на здоров'я, від діяльності Ніжинського жиркомбінату.
 
На цьому тижні, як сказав Віктор Степанович, буде здійснена позапланова перевірка даного підприємства з дослідженням атмосферного повітря та визначення рівнів шуму. 

Сайт mynizhyn.com неодноразово висвітлював дану проблему. І щоб переконатися у правдивості скарг варто просто пройтися вулицею Гуньківська (минула назва Шаумяна) від мосту. Лузга з-під насіння сиплеться просто на проїжджу частину, пішоходам і велосипедистам в очі. Наколишні будинки вкриті шаром пилу з жиркомбінату. А шум такий, що просто шкода людей, які мешкають поруч. Завод гуде і вдень, і вночі. 
І де гарантії, що під час перевірки на заводі не зупинять свої потужності і всі показники будуть у нормі?
 
Також начальник лабораторного центру Юрій Наріжний зазначив, що при мінусових температурах газоаналізатори та інші аналізатори повітря нормально працювати не можуть (для них оптимальна мінімальна температура від +10 С). Зараз поміряти можна лише шум. 

Від жиркомбінату, а саме нових величезних сушарок, що виросли, як гриби після дощу, довжелезних черг з фур, що більше місяця стояли на Прилуцькій попід мостом, страждають жителі ще мінімум п'яти вулиць (дивись карту). 

скарги, завод, Жиркомбінат, забруднення, шум
 
Олександр Кодола сказав, що підприємства працюють і це добре, але вони не мають шкодити людям і навколишньому середовищу. Першому заступнику надано доручення взяти цю ситуацію під контроль. 
 
Також на нараді згадали і зерносушарки Дружби Нової, що на Носівському шляху. На це підприємство також неодноразово скаржились, але цього року ситуація з рожевим "снігом" повторилася. Тому напрошується єдиний висновок - поговорили, поговорили та і забули.

Чи справді захистять ніжинців від неконтрольованої діяльності жиркомбінату і сушарок? Як завжди покаже час.

Наталія Нікітіна

скарги, завод, Жиркомбінат, забруднення, шум

скарги, завод, Жиркомбінат, забруднення, шум

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: