Завантаження ...
banner
banner

Харківське підприємство винне Ніжину 1,5 млн. грн

Ніжинський міжрайонний прокурор заявив позов до господарського суду Харківської області з метою стягнення з приватної структури недоотриманих ніжинським державним підприємством коштів у розмірі 1,5 млн. грн.

Ніжинський хліб, ніжинський хлібо булочний комбінат, ніжин новини, нежин новости, май нежин ком  новости, уездные новости

Ніжинський міжрайонний прокурор заявив позов до господарського суду Харківської області з метою стягнення з приватної структури недоотриманих ніжинським державним підприємством коштів у розмірі 1,5 млн. грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Прокуратура вивчила питання повноти розрахунків приватних (комерційних) структур з державними підприємствами за поставлену продукцію.
 
Незважаючи на те, що договірні зобов’язання виконуються держпідприємствами своєчасно та у повному обсязі, приватні структури – одержувачі такої продукції, не поспішають за неї розраховуватися, розраховуючи, мабуть, що строк позовної давності або інфляційні процеси «зроблять» неможливим стягнення чи ,принаймні, зменшать суму такого боргу.
Так, Ніжинським міжрайонним прокурором встановлено, що між державним підприємством «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» та приватним товариством, що зареєстроване у Харківській області, ще у 2012 році укладено договір купівлі-продажу понад 1 000 сільгосппродукції на суму майже 2 млн. грн.
 
Незважаючи на своєчасну поставку всього придбаного, комерційною структурою належних розрахунків за вказаним договором до цього часу не проведено.
 
Неналежне виконання зобов’язання в умовах складного економічного становища в державі ставить під загрозу стабільність функціонування державного підприємства.
 
Отже, ніжинський міжрайонний прокурор заявив позов до господарського суду Харківської області з метою стягнення з приватної структури недоотриманих Ніжинським державним підприємством коштів у розмірі 1,5 млн. грн..

newvv.net
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: