Завантаження ...
banner

Ніжинщина: якій із громад передадуть на баланс два заклади культури?

Якій із громад передати на баланс Ніжинський районний будинок культури та школу мистецтв, з якою кількістю працівників та які річні розрахунки утримання цих установ – питання, що обговорювали

Ніжинщина, районний будинок культури, школа мистецтв, нарада

Якій із громад передати на баланс Ніжинський районний будинок культури та школу мистецтв, з якою кількістю працівників та які річні розрахунки утримання цих установ – питання, що обговорювали вчора в Ніжинській райдержадміністрації.

Закладів культури в Ніжинському районі чимало. Крім перерахованих, це – 21 бібліотека, 3 музеї. Усі вони покликані берегти культурну, історичну спадщину й творче надбання українського села.

Ніжинщина відома своїми творчими колективами, що працюють при районному будинку культури, один із них має звання Зразковий. Тому об’єднані територіальні громади не повинні їх втратити, а для утримання надати співфінансування, - наголошувала директор районного будинку культури Світлана Мунтянова.

"Зберегти районну дитячу школу мистецтв зацікавлені у Вертіївській ОТГ", - повідомила директор школи Анжела Константиненко.

"Питання передачі закладів культури на баланс ОТГ має бути вирішене до початку нового року, адже фінансуватись з районного бюджету вони вже не будуть, - наголошував голова райдержадміністрації Григорій Ковтун, – оскільки від 1 січня 2021 року громади отримають більше фінансових повноважень - надходження районного бюджету будуть пропорційно розподілені між бюджетами ОТГ".

mynizhyn.com за матеріалами neadm.cg.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: