Завантаження ...
banner
banner

Зустріч представників влади з учасниками АТО

10 червня у малій залі міськвиконкому відбулась зустріч із представниками ГО «Ніжинської міськрайонної спілки учасників антитерористичної операції» під час якої було вирішено ряд питань що стосуються харчування і оздоровлення дітей учасників АТО

Учасники АТО, АТО Ніжина, Ніжин Ато, Нежин АТО, 13 батьльйон нежин,

10 червня у малій залі міськвиконкому відбулась зустріч із представниками Громадської організації «Ніжинської міськрайонної спілки учасників антитерористичної операції».

На зустрічі були присутні заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, Олег Баранков, т. в. о. військового комісара Володимир Якущенко, голова громадської організації Валерій Шмаровоз, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, начальник управління праці та соціального захисту населення, начальник  НМЦССДМ Наталія Кучеровська, начальник відділу земельних відносин Валентина Місан, голова громадської ради, ЗМІ та інші.
 
На зустрічі говорили про оздоровлення дітей учасників АТО та безкоштовне харчування в навчальних закладах.
 
Сто тринадцять учнів п’ятих-одинадцятих класів, чиї батьки є учасниками АТО, будуть харчуватись у школі безкоштовно. Ще п’ятдесят – у дошкільних навчальних закладах. Щоб діти могли харчуватись у школах і садочках безкоштовно, то варто лише надати ксерокопію посвідчення в освітній заклад, що батько є учасником АТО.
 
Також, можуть писати заяву в управління освіти на оздоровлення своїх дітей.
 
Під час зустрічі розглядали питання про медичну допомогу учасникам АТО. Є цільова міська програма, яка передбачила собою виділення ста тисяч на лікування в стаціонарі учасників антитерористичної операції. Проте, ця програма забезпечує безкоштовне лікування в стаціонарі тільки тих військових, які отримали поранення, травми чи захворіли лише в зоні АТО. Усі захворювання чи травми, які виникли при поверненні додому під лікування за цією програмою не підпадають.
 
Володимир Якущенко говорив, що люди, які перебували в зоні АТО й отримали там поранення мають лікуватись у військових шпиталях. Після проходження служби мають проходити медобстеження. У разі виявлення в них захворювань, які з’явились чи загострились в період проходження служби в зоні АТО чи ускладнень після поранень та травм їх мають лікувати стаціонарно в Ніжині.
 
Валентина Кулініч сказала, що в управлінні праці та соцзахисту населення ведеться окрема черга учасників АТО та інвалідів війни на оздоровлення. У черзі нині є лише один інвалід війни.
 
Також розглядали питання про виділення земельних ділянок учасникам АТО. Валентина Місан зауважила, що за старим генеральним планом міста Ніжин забудований на 90%. Вільні ділянки знайти дуже важко. БТІ та держземагенство спільно проводили інвентаризацію ділянок по кварталам міста. Ділянок не багато – від двох до десяти в окремих мікрорайонах міста.
 
Ситуація з кількістю ділянок має змінитись із прийняттям генплану та розширенням меж міста Верховною Радою України.
 
До відділу земельних ділянок звернулось із заявами триста сім осіб. 95% із них – учасники АТО, жителі нашого міста. Ще частина заяв надходить від учасників АТО, які мешкають у Ніжинському районі. Працівники відділу просять при поданні документів на отримання земельної ділянки під індивідуальну забудову дотримуватись усіх вимог й надавати документи в повному обсязі. Адже на основі подання лише самої заяви земля виділятись не буде.
 
Учасники зустрічі домовились –  у разі виникнення певних проблем у воїнів АТО чи їх родин ці питання вирішуватимуть разом. 

nizhynrada.org
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: