Завантаження ...
banner

На Ніжинщині відкрили першу в області поліцейську станцію

Начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський сьогодні відкрив у селі Мала Кошелівка першу поліцейську станцію територіальної громади.

Ніжин, Вертіївка, поліція

Начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Володимир Нідзельський сьогодні відкрив у селі Мала Кошелівка першу поліцейську станцію територіальної громади.

Вертіївська ОТГ першою на Чернігівщині долучилася до реалізації програми «Поліцейський офіцер громади». Відтепер у Малій Кошелівці працюватиме поліцейський, орієнтований на вирішення безпекових проблем саме своєї територіальної громади.

– Мені дуже приємно сьогодні бути присутнім на відкритті поліцейської станції. Програма, яку ми разом з вами зараз втілюємо в життя, вкрай важлива. Ця поліцейська станція є відправною точкою розвитку програми на Чернігівщині. Переконаний, що Вертіївську громаду ми будемо ставити за приклад іншим, адже з неї ми почали цей шлях, – сказав Володимир Нідзельський.

Дільничним офіцером Вертіївської громади став капітан поліції Олександр Панченко. Завдяки станції він може швидше та якісніше реагувати на повідомлення громадян, орієнтуватися на їх потреби, запобігати та протидіяти злочинності.

– Ваш поліцейський офіцер громади справжній професіонал своєї справи, – відзначив керівник поліції Чернігівщини. – Він житиме поряд, разом з вами кожного дня переживатиме всі проблеми та буде готовий прийти на допомогу в режимі 24/7. Закликаю місцевих мешканців з будь-якими питаннями звертатися до нього та інформувати офіцера про стан всіх справ у громаді. Сподіваюся, що вже зовсім скоро громадяни відчують, що поліція справді стала ближчою до людей та вийшла на новий рівень взаємодії з громадою.

Володимир Нідзельський також розповів про активізацію роботи поліції над розкриттям шахрайств та масштабну інформаційну кампанію щодо попередження цих злочинів.

– Закликаю місцеву владу долучитися до інформування населення. Особливо це стосується людей похилого віку, які віддають останні заощадження шахраям. Проблематика розкриття цих злочинів полягає в тому, що більшість шахрайських колл-центрів знаходяться на непідконтрольних Україні територіях. Часто саме звідти телефонують пенсіонерам і ошукують їх за схемою «ваш родич у біді». Тому закликаю розповісти кожному мешканцю вашої громади про найпоширеніші шахрайські схеми та способи вберегтися від них, – звернувся до присутніх Володимир Олександрович.

Сільський голова Вертіївської територіальної громади Федір Лозян розповів, що громада утворилася в 2015 році, а сучасного вигляду набула торік, після деякого розширення. Сьогодні вона включає в себе 24 населені пункти, де мешкають понад 9300 людей.

– Переконаний, дільничний офіцер громади допоможе забезпечити правопорядок у громаді, – каже Федір Лозян. – Поліцейський постійно комунікуватиме не лише з населенням, а зі старостами по старостинських округах, а також щотижня ми разом обговорюватимемо стан справ на нараді.

– Я повністю готовий до виконання своїх завдань в громаді та знаю її основні проблеми, адже живу тут.  Передусім займатимуся розкриттям майнових злочинів, працюватиму над попередженням домашнього насильства, слідкуватиму за дотриманням карантинних обмежень, – говорить поліцейський офіцер Вертіївської ОТГ Олександр Панченко. – Приміщення моєї поліцейської станції забезпечене оргтехнікою та всім необхідним для роботи. Саме тут я прийматиму відвідувачів. Мій обов’язок – щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень.

Джерело: Поліція Чернігівщини

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: