Завантаження ...
banner
banner

5 кроків, які мають зробити підприємці до початку застосування РРО

Ніжинська ОДПІ звертає увагу на те, що для початку застосування реєстраторів розрахункових операцій суб‘єктам господарювання необхідно здійснити 5 кроків.

Касовий апарат, РРО, податкова ніжин, ніжинсьтка податкова, Олена Чернега, мій ніжин, головний портал ніжина

Ніжинська ОДПІ звертає увагу на те, що для початку застосування реєстраторів розрахункових операцій суб‘єктам господарювання необхідно здійснити 5 кроків. 

Перший - суб’єктам господарювання, які мають наміри використовувати реєстратори розрахункових операцій, необхідно вивчити документацію щодо застосування певних видів реєстраторів, моделей та їх класифікацій у конкретних сферах діяльності, а потім вже їх придбавати. 
 
Другий крок - обрати центр сервісного обслуговування та укласти з ним договір. 
 
Третій - звернутися до Ніжинської ОДПІ за адресою м. Ніжин, вул. Поштова,2 , каб.100 та подати заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО, копії документа, що підтверджує факт придбання або безоплатного отримання РРО, копії документа на право власності або права перебування (оренди) в приміщенні, де будуть використовувати касовий аппарат, копії договору із ЦСО (центром сервісного обслуговування). Після цього отримати довідку про резервування фіскального номера РРО за формою № 2-РРО. 
 
Четвертий - протягом 5 робочих днів з моменту видачі довідки про резервування фіскального номера РРО звернутися до ЦСО, аби касовий апарат опломбували та ввели в експлуатацію. 
 
П’ятий крок - для завершення реєстрації РРО й отримання посвідчення в п’ятиденний строк подати до податкової копії вищезазначеної довідки.  
 
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року сферу застосування реєстраторів розрахункових операцій розширено. Зокрема, ПКУ передбачено, що з 1 липня 2015 року платники єдиного податку ІІІ групи повинні застосовувати в своїй господарський діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО. Крім здійснення діяльності такими платниками на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі. 
 
 Для платників єдиного податку  ІІ групи такі умови застосування касових апаратів застосовуватимуться з 1  січня 2016 року.

Олена Чернета, головний державний інспектор
відділу реєстрації платників та електронних сервісів Ніжинської ОДПІ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: