Завантаження ...
banner

Чи потрібні ніжинцям картки містянина?

В ході наради при міському голові було піднято питання про впровадження в місті валідаторів у міському пасажирському транспорті та картки ніжинця, що являється носієм інформації про наявні пільги та соціальний статус містянина.

Ніжин, картка_містянина, пільги

У ході наради при міському голові було піднято питання про впровадження в місті валідаторів у міському пасажирському транспорті та картки ніжинця, що являються носієм інформації про наявні пільги та соціальний статус містянина. Картки дають можливість користуватися соціальними пільгами згідно чинного законодавства та використовуються лише в місті реєстрації громадянина, повідомляє mynizhyn.com.

Читати також: Валідаторам у громадському транспорті Ніжина бути

Нагадаємо, що подібними картками, на базі одного з провідних банків країни - Ощадбанку, вже користуються декілька великих міст України, а у Ніжині про це говорять протягом останніх років. 

Пластикові картки захищені від підробки та завдяки зручній формі легкі у повсякденному користуванні.

Також подібні картинки можуть використовуватися для пільгового перевезення у міжміському транспорті.

Зокрема міський голова зауважив, що міжміський пасажиропотік по Ніжину може бути десятки тисяч, а ніжинців серед них може бути лише 1-2 тисячі.

Нагадаємо, що Укрзалізниця вимагає компенсувати витрати на перевезення пільгових категорій громадян з міського бюджету. А це значні кошти.

Тому впровадження картки ніжинця полегшить визначення реальної кільності пасажирів Укрзалізниці з нашого міста. Зекономлені кошти можна буде направити на інші потреби міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: