Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець жаліється на роботодавця: хто кому винен кошти?

До редакції Майніжин звернувся ніжинець Ярослав Данилевський зі свою цікавою та заплутаною історією співпраці з прилуцькою торгівельною компанією ТОВ «Прогрес-сервіс+».

ТОВ Прогрес-сервіс+, Ярослав Данилевський, Сергій Омельянчик, конфлікт з роботодавцем, Ніжин, Прилуки, торговий представник, суд, торгова фірма
«Знайти гарну роботу»
 - в сьогоднішніх реаліях Ніжина це завдання підвищеної складності. Багато місцевих підприємств припинили свою діяльність не витримавши зниження попиту на свою сировину та нестабільної економічної ситуації, а ті що працюють, можуть запропонувати містянам хіба що мінімалку. Єдине, що стабільно й успішно розвивається в Ніжині, за будь-яких умов, так це торгівля.

До редакції "Майніжин" звернувся ніжинець Ярослав Данилевський зі свою цікавою та заплутаною історією співпраці з прилуцькою торговельною компанією ТОВ «Прогрес-сервіс+». Подальший текст написаний з прямої мови Ярослава Анатолійовича та розкриває його версію подій.

«В грудні 2020 року почав працювати торговельним представником в прилуцькій компанії ТОВ «Прогрес-сервіс+». Сумлінно виконував всю роботу, але з січня місяця не отримував зарплатню, керівництво компанії постійно, як-то кажуть, «годувало обіцянками». Наприкінці лютого мій терпець увірвався і я повідомив керівництво про звільнення.

12 березня сплило два тижні від моменту мого усного повідомлення про звільнення і я попросив віддати мою зарплатню. Представник компанії Сергій Омельянчик пообіцяв віддати всі мною зароблені кошти, якщо я відпрацюю ще декілька днів, 15 та 16 березня. Я погодився.

Вийшовши на роботу в понеділок, 15 березня, я зібрав кошти з торговельних точок та залишив собі суму, яка відповідала заборгованій за ці місяці заробітній платі, в сумі 26 тисяч гривень.

16 березня до помешкання моїх батьків приїхав Сергій Омельянчик зі своїм заступником і почав вимагати повернути всі кошти.  Вони повідомили, що наразі не готові віддати мені мою зарплату та повернуть її наприкінці місяця. Я не погодився, адже з нового року не отримував ні копійки.

Після того Сергієм Вікторовичем була викликана поліція.

На даний час п’ять моїх колишніх колег можуть підтвердити факт не виплати коштів компанією ТОВ «Прогрес-сервіс+» з січня місяця."

Також журналісти звернулися до представника компанії ТОВ «Прогрес-сервіс+» Сергія Омельянчика для отримання інформації про його версію подій.

Сергій Вікторович зазначив, що Ярослав Данилевський винаймався за договором ЦПХ на один день, аби виконати разову роботу. Згідно з договором останній мав проїхати по декількох торговельних точках та забрати кошти за ТМЦ (Торговельно-матеріальні цінності - ред.) та передати їх представнику ТОВ «Прогрес-сервіс+», яким являється Сергій Омельянчик, в розмірі 43 тисячі гривень.

Ярослав Данилевській відвідав всі торговельні точки та забрав оплату за ТМЦ, але потім відмовився віддавати кошти. Що змусило Сергія Омельянчика звернувся з заявою до Ніжинського відділення поліції.

Журналісти порталу Mynizhyn зв’язалися з Інною Музиченко, начальницею сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції. Інна Іванівна зазначила, що дійсно 16 березня була зареєстрована заява від представника однієї із прилуцьких фірм стосовно того, що мешканець міста Ніжина, нібито, не здав кошти, які мав зібрати у клієнтів даної фірми. Мова йшла про суму у понад 40 тис. грн. Заяву зареєстрували та, на разі, проводиться ретельна перевірка. 

Інна Іванівна зазначила, що там де є договірні відносини спори вирішуються у порядку цивільного судочинства. Ознаки злочину вбачаються у разі коли умисел особи був спрямований на незаконне заволодіння коштами підприємства, до яких така особа має доступ (були ввірені). «У будь-якому разі перевірка встановить реальні обставини та діям осіб буде надано належну правову оцінку», - підсумувала Інна Іванівна.

Матеріали викладені зі слів всіх сторін конфлікту.

Лілія Журко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: