Завантаження ...
banner

Молодого ніжинця зарізали, бо зробив зауваження?

Пізно ввечері 10 березня в одній з квартир на вулиці Гайдамацькій в Ніжині вбили 23-річного Дмитра Дворника. У будинок увірвався невідомий, вдарив хлопця ножем у серце і кинувся навтьоки. Від шуму прокинулася мати Дмитра...

Ніжин, вбивство, трагедія

Пізно ввечері 10 березня в одній з квартир на вулиці Гайдамацькій в Ніжині вбили 23-річного Дмитра Дворника. У будинок увірвався невідомий, вдарив хлопця ножем у серце і кинувся навтьоки. Від шуму прокинулася мати Дмитра. Шокована побаченим, вона намагалася врятувати спливав кров'ю сина, проте за лічені хвилини він помер.

Трагедія сталася близько 22.50. На місце одразу прибули патрульні, слідчо-оперативна група і співробітники карного розшуку. Свідки вказали поліцейським на 46-річного Володимира Сировця на прізвисько Лимон, який лише півроку тому вийшов з в'язниці. Правоохоронці стали відпрацьовувати всі можливі місця, де підозрюваний міг засвітитися, і не дарма - о пів на першу ночі його затримали на залізничному вокзалі. З речами і документами він чекав найближчого потяга, щоб втекти в іншу область.

- Ми живемо в сусідньому з Дімою будинку вже 18 років, - розповідає сусідка Вікторія. - Знаю, що його батьки розлучилися і він жив з мамою Людмилою. Вона працює на двох роботах в столиці. Тягнула сина як могла, а він в свою чергу завжди допомагав мамі. Діма - її єдина дитина. Він був дуже хороший: привітний, позитивний, ніколи нікому не грубіянив.

Займався футболом і вболівав за київське «Динамо». Навіть на виїзні ігри з командою їздив. Працював начебто разом з мамою, тому що вони часто поверталися з роботи удвох.

Володя «Лимон», якого підозрюють у вбивстві Діми, живе неподалік в приватному секторі. Чому його так називають, я не скажу. Можливо, це прізвисько він отримав на зоні, де сидів за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть. У серпні 2014 року він забив чоловіка табуреткою. Звільнився в минулому році. Живе з братом Віктором. Той теж душогуб. Зарубав сокирою рідного батька, відсидів. Вони удвох не дають спокою нашому мікрорайону. Пиячать під вікнами будинків, шумлять. Кажуть, того вечора Володя з компанією саме гуляв Діміного будинку (хлопець з матір'ю жив на першому поверсі триповерхівки. - Авт.). Діма нібито вийшов на вулицю, попросив, щоби згортали п'янку і дали людям поспати. А «Лимон» побіг слідом за ним, заскочив в квартиру (хлопець не встиг закрити двері) і вдарив його ножем в груди ... Діму поховали десь в ceлі, поруч з могилою дідуся. Дуже шкода його ...

12 березня Ніжинський міськрайонний суд обрав Володимиру Сировцю запобіжний захід - два місяці утримання під вартою без права внесення застави. Ні підозрюваний, ні його адвокат не заперечували. Зараз Сировець в Чернігівському СІЗО. Йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

gorod.cn.ua, Юрій Нікітін, «Гарт» №12 (3024) від 18 березня 2021
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: