Завантаження ...
banner

Чи може вчитель надсилати завдання у Viber замість онлайн-уроків? Відповідає Шкарлет (ВІДЕО)

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що школи можуть на свій розсуд організовувати навчальний процес в умовах карантину, оскільки законом наділені автономією.

віддалена робота, віддалене навчання, локдаун, завдання на віддаленому навчанні, Ніжин, Україна, завдання у вайбер
У МОН кажуть, що вчителі можуть надсилати завдання телефоном або поштою, якщо немає можливості для участі в онлайн-уроках.

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що школи можуть на свій розсуд організовувати навчальний процес в умовах карантину, оскільки законом наділені автономією.

Про це він розповів під час брифінгу, присвяченому 100 дням перебування на посаді, коментуючи скарги батьків на те, що не всі вчителі проводять онлайн-уроки, а деякі  тільки кидають у Viber посилання на номери сторінок підручників для самостійного опрацювання.

За його словами, відповідно до закону України про освіту навчальні заклади наділені автономією, що полягає у їхній самостійності, незалежності та відповідальності у прийнятті рішень щодо академічних освітніх, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань діяльності, у порядку і  межах, визначених законом.

“Враховуючи загальну ситуацію та карантинні й протиепідемічні заходи закладів загальної середньої освіти, можуть бути запропоновані різні підходи щодо організації освітнього процесу.

Окрім дистанційної форми, коли учасники віддалені один від одного і взаємодіють за допомогою сучасних цифрових технологій, може бути очна, змішана або інша форма навчання, що поєднує дистанційне та очне навчання і передбачає застосування технологій дистанційного навчання на очній формі”, – сказав Шкарлет.

Міністр наголосив, що заклад освіти має забезпечити регулярні відстеження результатів навчання учнів, а також, за потреби, має надавати їм підтримку в освітньому процесі.

“Для учнів, які не можуть взяти участь в синхронному режимі взаємодії з поважних причин, заклад освіти може забезпечити використання інших засобів комунікації доступних для них: телефонного, почтового зв’язку тощо”, – зазначив Шкарлет.

Він додав, що перш за все у цій взаємодії “первинною є сумлінність учня і вчителя щодо отримання знань, дотримання всіх графіків і принципів освітнього процесу”.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: