Завантаження ...
banner

У Ніжині привітали відомого українського поета з ювілеєм

4 квітня святкує свій 80-річний ювілей український поет, літературознавець, лауреат Шевченківської премії та багатьох Всеукраїнських і міжнародних премій Леонід Никифорович Горлач. Народився поет 4 квітня 1941 року в смт Ріпки Чернігівської області, а в чотири місяці з родиною переїхав до Ніжина.

ніжин, ювілей, Леонід_Горлач

4 квітня святкує свій 80-річний ювілей український поет, літературознавець, лауреат Шевченківської премії та багатьох Всеукраїнських і міжнародних премій Леонід Никифорович Горлач.

Народився поет 4 квітня 1941 року в смт Ріпки Чернігівської області, а в чотири місяці з родиною переїхав до Ніжина.

В 1963 році закінчив Ніжинський державний педагогічний інститет ім. Миколи Гоголя. Головний редактор щомісячника Чернігівського земляцтва в Києві «Отчий поріг».

Працював у газеті «Під прапором Леніна» (нині - «Ніжинський вісник») (1965). Член НСПУ (1976). Працював у пресі, в апараті Національної спілки письменників України, обіймав посаду директора Бюро пропаганди художньої літератури.

Лауреат премій ім.М.Островського (1984), Всеукраїнської премії ім.І.Нечуя-Левицького (1998), Міжнародної ім.Г.Сковороди (2001), ім.А.Малишка (2006), ім.В.Винниченка (2011), ім.В.Свідзінського (2012) і Міжнародної премії Фундації доктора М.Дем’яніва «Свобода і мир для України». Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка за напрямом «Література» за книгу поезій «Знак розбитого ярма» (видавництво «Ярославів Вал», 2012 р.). За історичною поемою «Ніч у Вишгороді» (К.,1982) в Київському театрі поезії 1985 року поставлено п’єсу «Золоті ворота» (реж. В. Пацунов, музика Є. Станковича).

У цей святковий день прийшли привітати Леоніда Никифоровича заступник міського голови Сергій Смага, начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак, делегація від Чернігівського земляцтва на чолі з Віктором Ткаченком, представники творчих колективів з смт Ріпки, науковці, поети, колеги та друзі.
Заступник міського голови Сергій Смага привітав ювіляра від імені міського голови Олександра Кодоли, нагородив Почесною грамотою виконавчого комітету Ніжинської міської ради та подарував подарунок.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: