Завантаження ...
banner

Жителі Ніжинщини самовільно зайняли земельні ділянки історико-культурного призначення

Ніжинським міськрайонним судом розглянуто 2 кримінальних провадження, за фактом самовільного зайняття земельних ділянок, які відносяться до особливо цінних земель, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 197-1 КК України. В ході судового розгляду встановлено, що у невстановлений період часу у 2020 році, громадяни Ніжинського району...

Ніжин, Ніжинський_район, прокуратура, земля

Ніжинським міськрайонним судом розглянуто 2 кримінальних провадження, за фактом самовільного зайняття земельних ділянок, які відносяться до особливо цінних земель, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 197-1 КК України.

У ході судового розгляду з'ясовано, що у невстановлений період часу у 2020 році, громадяни Ніжинського району, маючи умисел на самовільне зайняття земельної ділянки, діючи всупереч вимогам ст.ст.112, 116-126 Земельного кодексу Україн, що регламентують набуття і реалізацію права на землю, не маючи рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу їм у власність чи надання у користування земельних ділянок, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, шляхом розорювання та подальшого засіювання сільськогосподарськими культурами самовільно зайняли земельні ділянки історико-культурного призначення, які відповідно до п. «г» ч. 1 ст. 150 Земельного кодексу України відноситься до особливо цінних земель.

Читати також: Молодій громаді на Ніжинщині ставлять "палки в колеса" ще на старті

Ухвалами суду (від 12.04.2021 та 14.04.2021) вказаних громадян звільнено від кримінальної відповідальності на підставі ст. 47 КК України, у зв’зку з переданням на поруки трудових колективів підприємст та господарств у яких вони працюють.

Ніжинська окружна прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: