Завантаження ...
banner

Били, залякували та грабували: у Ніжині затримали групу молодих розбійників

Поліція викрила злочинну діяльність групи осіб, що протягом кількох років шляхом залякувань і погроз нападали на мешканців Ніжина. Учасникам озброєної розбійницької банди з кримінальним минулим загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 26 квітня до поліції звернулася 55-річна мешканка Ніжина...

Ніжин, розбійники, молодь, безробітні

Поліція викрила злочинну діяльність групи осіб, що протягом кількох років шляхом залякувань і погроз нападали на мешканців Ніжина. Учасникам озброєної розбійницької банди з кримінальним минулим загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

26 квітня до поліції звернулася 55-річна мешканка Ніжина із заявою про те, що невідомі побили її 20-річного сина. Поліцейські з’ясували, що зловмисники тривалий час залякували молодика та погрожували йому. 

Як зізнався поліції потерпілий, того дня вони не лише завдали йому тілесних ушкоджень, а й силоміць відібрали його мобільний телефон. Хлопець також повідомив, що постраждав від зловмисників не тільки він. Однак не всі потерпілі зверталися по допомогу до правоохоронців, боячись розправи озброєних розбійників.

Для з’ясування всіх обставин злочину на місці події працювала слідчо-оперативна група поліції, а також були залучені найдосвідченіші співробітники слідства та кримінальної поліції Ніжинського районного відділу поліції. 

В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетні безробітні місцеві мешканці віком 22-24 роки. Деякі зловмисники раніше судимі за незаконне поводження зі зброєю, а також притягалися до відповідальності за виготовлення наркотиків.

Сьогодні поліція провела в оселях трьох зловмисників обшуки під час яких виявила та вилучила низку речових доказів діяльності злочинної групи – зокрема три автомобілі, кілька мобільних телефонів, зброю та набої до неї. Поліцейські затримали зловмисників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Трьом зловмисникам поліція вже оголосила про підозру у скоєнні злочину. 

Слідчий відкрив провадження за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений групою осіб), що карається обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Нині поліцейські перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів – зважаючи на те, що зловмисники залякували громадян, потерпілих від злочинної діяльності може бути більше. Крім того, поліція проводить активну роботу зі встановлення усіх спільників розбійної групи. Правоохоронці проводять необхідні розшукові заходи для їх затримання. 

Слідчі дії тривають.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: