Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині в с.Пересаж виявили африканську чуму свиней

За інформацією Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області, в підсобному господарстві Любецький психоневрологічний інтернат зареєстрували загибель свиней через чуму

Африканська чума, новини ніжина, нежин, африканська чума нежин

У Чернігівській області зареєстрували африканську чуму свиней, повідомили в прес-службі Держветфітослужби. За інформацією Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області, в підсобному господарстві Любецький психоневрологічний інтернат (с.Пересаж Ріпкинського району) зареєстрували загибель свиней.

При дослідженні проб біоматеріалу, відібраних від загиблих свиней, в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи було встановлено діагноз - африканська чума свиней.
 
Було проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ріпкинській райдержадміністрації, рішенням якого затверджено план з ліквідації АЧС, визначили загрозливу зону і зону нагляду.
 
Ситуація знаходиться під оперативним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області та Держветфітослужби України.

korrespondent.net
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: