Завантаження ...
banner

Страхувальники Ніжинщини сплатили до бюджету більше 95 мільйонів гривень

Забезпечення своєчасних надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є одним із пріоритетних напрямів роботи Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції.

Податкова, Ніжинська ОДПІ, новини ніжина, нежин уездние новости, нежин сайт, нежин огурци, нежин налоговая

Забезпечення своєчасних надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є одним із пріоритетних напрямів роботи Ніжинської об’єднаної державної податкової інспекції. Адже єдиний внесок – це джерело виплати пенсій та соціальної допомоги.

Як повідомив начальник відділу адміністрування єдиного внеску Михайло Неаронський на сьогодні єдиний внесок по Ніжинській ОДПІ за найманих працівників сплачують 571 фізична та 445 юридичних осіб. За 5 місяців поточного року страхувальниками Ніжина та району сплачено до бюджету 95,2 млн. грн. збору. Вкотре хотілося б звернути увагу суб’єктів господарювання, які працюють на спрощеній або на загальній системі оподаткування, ухиляються від сплати єдиного внеску та не звітують до податкового органу, адже цим вони позбавляють себе страхового стажу та заробітку для обчислення в майбутньому пенсії та нарощують суми штрафів і пені за невчасну сплату.  
 
Нагадуємо! Наближається термін сплати внеску за II квартал поточного року для фізичних осіб підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування. У разі несплати квартальної суми збору, а це 1267,95 грн., до 20 липня цього року платнику доведеться сплачувати штрафну санкцію у розмірі 20 відсотків від суми недоплати та пеню, яка розраховується за кожний день затримання платежу.
 
Спеціаліст з питань комунікацій Ніжинської ОДПІ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: