Завантаження ...
banner

У Ніжині мітингували проти закриття однієї зі шкіл

У Ніжині мітингували проти закриття однієї зі шкіл фото

У п’ятницю, 28 травня, біля міськвиконкому активісти та батьки учнів Ніжинської ЗОШ № 4 провели мітинг проти закриття навчального закладу. 

Про це повідомляє MYNIZHYN.

Як писало наше видання, кілька місяців тому на колегії Управління освіти Ніжинської міської ради піднімали питання, щодо можливого закриття ніжинських шкіл, утримання яких є економічно недоцільним. Серед таких - Ніжинська ЗОШ № 4.

Батьківський колектив школи занепокоєний такими можливими рішеннями, тому і прийшов разом з іншими містянами відстоювати освітній заклад. До того ж, як розповіли батьки, у школі навчається одинадцять дітей з особливими потребами, що більше ніж у інших ЗОШ. 

Читайте також: Одну з ніжинських шкіл планують закрити?

За словами присутньої на мітингу начальниці Управління освіти Ніжинради Валентини Градобик, утримання школи є економічно невигідним. Не найкраща і демографічна ситуація. Утримання одного учня тут коштує 36 тисяч, Наповнюваність освітнього закладу – 13,89 %. Це найнижча наповнюваність серед усіх ніжинських шкіл. Дуже складно утримувати два корпуси. В межах одного кілометра знаходяться гімназії № 16, 2, 7, 3, 1. 

Відтак, Управління освіти пропонує не закривати, а понизити ступінь Ніжинській ЗОШ № 4 (наразі вона має І-ІІ ступені) до першого, тобто початкова школа. 

Зекономлені кошти підуть на покращення освітнього середовища тих закладів, де будуть навчатися діти з ЗОШ № 4. Також обіцяють працевлаштувати всіх учителів зазначеного освітнього закладу.

Батьки хочуть, щоби їх діти закінчили школу, куди прийшли до першого класу. Вони вважають, що наповнюваність була би більшою на 20-25 %, якби щороку не ходили чутки про її закриття. Деякі мами наголосили, що їм та дітворі подобається учительський колектив. До того ж у кількох школах переповнені класи. 

Остаточне рішення за депутатами Ніжинської міської ради. Проект рішення, щодо пониження ступеня Ніжинської ЗОШ № 4 винесуть на сесію міської ради. 

Нагадаємо, кілька років тому через економічні причини закрили Ніжинську ЗОШ № 8. Тепер там діє дитячий садок «Кручайлик».

Фото зі спільноти "Батьки Ніжина_Не мовчу"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: