Завантаження ...
banner
banner

Депутату Ніжинської райради побили машину за його позицію?

Депутату Ніжинської райради побили машину за його позицію? фото

Депутату Ніжинської районної ради Миколі Шкарупі вщент розтрощили автомобіль. Подія відбулась у ніч з 20-го на 21-ше травня в Чернігові.

Микола Степанович приїхав в обласний центр у гості до доньки і, за звичкою, залишив автомобіль на стоянці під будинком. Інцидент із пошкодженням його майна депутат пов’язує з активним протистоянням агрохолдингу СТОВ «Дружба-Нова», який всілякими способами намагається побудувати у селі Берестовець Комарівської територіальної громади вузол із виробництва хімічних добрив.

Мешканці будинку бачили двох підозрілих чоловіків, які били йому авто і залишили записку зі словами: «Це тільки початок».

Микола Шкарупа назвав причину дій зловмисників та натякнув на замовника: «Зараз іде велика боротьба «Дружби-Нової» по Комарівській територіальній громаді, де вони хочуть поставити установку з виробництва КАС. Ця установка забиратиме сотні тисяч тонн води з надр. До цього часу водою вони користуються безкоштовно і ні за що не платять. У нас мають бути громадські слухання. Депутати вже вирішили відмовити у будівництві будь-якого виробництва. Мабуть, це мені від них привіт такий прилетів. Я думаю, що це люди прийшли не просто так. Вибрали машину, знайшли… Інших ворогів у мене немає. «Дружба-Нова»… До цього було три зустрічі, на яких працівники холдингу натякали на моє здоров’я. Це конкретно Власенко та Іващенко. Ці дві людини натякали. Інших підозр у мене немає».

Читайте також: У Ніжинському районі селяни мітингують проти хімічного заводу за 500 метрів від хат

У прес-службі Головного управління Національної поліції в Чернігівській області повідомили таку інформацію: «21.05.2021 до поліції звернувся чоловік 1955 року народження та повідомив, що в період з 18:00 20.05.2021 по 03:00 21.05.2021, в м. Чернігові по вул. П’ятницька, 70, пошкодили його автомобіль (розбили ліве бокове, заднє бокове скло, є два вхідні отвори на задньому правому склі). Поліція відкрила провадження за ч. 1 ст. 194 ККУ. Проводяться слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до вчинення правопорушення».

Транскрипція згаданої статті звучить як «Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах». Якщо зловмисників знайдуть і їхню вину доведуть у суді, то їм загрожує штраф розміром до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин. У найгіршому випадку – виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Як бачимо – незначне покарання за заподіяну шкоду людині, котрій делегували повноваження виборці і яка намагається захистити рідне село від великої аграрної машини.

gorod.cn.ua, Віталій Назаренко, «Чернігівщина» №21 (839) від 27 травня 2021
Ніжинська_районна_рада, депутат, вороги, авто, протистояння
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: