Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці доєдналися до створення 200-метрового рушника

Ніжинці доєдналися до створення 200-метрового рушника фото

Більше тижня у Чернігові триває процес виготовлення 200-метрового рушника за технологією Х сторіччя. Завершити і презентувати гігантський народний атрибут мають на День Конституції. Рушник планують розгорнути до Дня Незалежності України у столиці.

До роботи над рушником долучились представники всіх територіальних громад Чернігівщини. Не виключення і ніжинці. 

«7 червня. Чернігів. Центр народної творчості. Управління культури і туризму Ніжинської міської ради, студенти коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької (спеціальність "Декоративно-прикладне мистецтво") долучилися до створення 200-метрового рушника, присвяченого 30-річчю Незалежності України. Відчуття відповідальності і свята! — зазначає на сторінці у Фейсбук начальниця Управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак.

Також творчу руку до виготовлення рушника докладають представники білоруської, єврейської, азербайджанської, грецької, польської, німецької, ромської, вірменської, корейської, австрійської нацменшин. Рушник буде завдовжки 200 метрів, завширшки – два метри 20 сантиметрів, на орнамент планують використати 20 літрів фарби.

MYNIZHYN за матеріалами Суспільне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: