Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині знешкодили два снаряди часів Другої світової

На Ніжинщині знешкодили два снаряди часів Другої світової фото

8 червня об 11:50 групою піротехнічних робіт та підводного розмінування  Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Чернігівській області знищено артилерійський снаряд калібром 76 мм  та мінометну міну 50 мм часів Другої світової війни.

Один небезпечний предмет був виявлений напередодні на полі під час проведення земляних робіт біля с. Часниківка Батуринської територіальної громади Ніжинського району.

Читайте також: Під Ніжином знайшли боєприпас часів Другої світової

До приїзду саперів місце виявлення вибухонебезпечного предмету було взято під охорону співробітниками Національної поліції. Піротехніки, що прибули за викликом, ідентифікували знахідку, як артилерійський снаряд калібром 76 мм. При додатковому обстеженні прилеглої території ще було виявлено мінометну міну калібром 50 мм.  Вибухонебезпечні предмети було вивезено спецавтомобілем у визначене місце за межами населеного пункту та знищено.

Рятувальники ДСНС України застерігають! Не намагайтеся самостійно вилучити небезпечний предмет із землі, перенести в інше місце чи розібрати його. Про знахідку негайно повідомте Службу порятунку за номером телефону "101" або правоохоронців за номером телефону "102". 

Джерело: У ДСНС Чернігівщини

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: