Завантаження ...
banner
banner

У парку Шевченка "стріляли" та "викрали" рюкзак з грошима: як пройшли навчання поліції на Ніжинщині

У парку Шевченка "стріляли" та "викрали" рюкзак з грошима: як пройшли навчання поліції на Ніжинщині фото

У п'ятницю, 11 червня, на Ніжинщині поліцейські відпрацювали стратегію оперативного реагування на повідомлення про особливо тяжкий злочин та тактику спільних дій усіх підрозділів під час введення в дію спеціальних поліцейських операцій «Сирена» та «Грім».

До проведення навчань були задіяні поліцейські різних служб: бійці спецпідрозділів, співробітники Головного управління та Ніжинського відділу поліції, вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, конвоїри, слідчі, оперативники, криміналісти та медики. Реагування на повідомлення про умовний особливо тяжкий злочин та всі подальші дії поліцейських спрямовував і координував Ситуаційний центр. Всі відпрацювали в умовах, наближених до реальних, спільно та злагоджено. 

За легендою навчань, о пів на 10 ранку до Ніжинського районного відділу поліції надійшло повідомлення про злочин у парку ім. Шевченка: двоє невідомих нібито чотири рази вистрелили  та заволоділи рюкзаком з 50 тисячами гривень.

Читайте також: Сьогодні у Ніжині та районі пройдуть навчання поліції

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група поліції. Були проведені першочергові заходи для встановлення обставин події, опитані очевидці. Керівництво поліції Ніжинщини ввело спецоперацію «Сирена». Орієнтування на зловмисників з детальним описом одягу було розіслано особовому складу поліції.

В ході реалізації спільних розшукових зусиль поліцейські встановили місцеперебування умовних зловмисників — будівля у селі Комарівка Ніжинського району. Учасники спецоперації прибули до вказаного місця та заблокували «розбійників». Місце події було оточено поліцейськими нарядами.

Знешкодження провели спецпризначенці КОРДу. Вони, застосовуючи спеціальне обладнання, проникли до будівлі, подолали збройний спротив умовних злочинців та затримали їх.

У підсумку навчань керівництву поліції належить вивчити та проаналізувати дії кожної групи правоохоронців та кожного поліцейського окремо, аби у реальному житті не допустити жодних помилок.

Нагадаємо, у травні у Ніжині також відбувалися навчання загону територіальної оборони.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: