Завантаження ...
banner

Найбільший в Україні: на Чернігівщині виготовили та розгорнули 200-метровий рушник

Найбільший в Україні:  на Чернігівщині виготовили та розгорнули 200-метровий рушник фото

У понеділок, 28 червня, у Чернігові розгорнули найбільший рушник в Україні. 200 метрів завдовжки та 220 сантиметрів завширшки.Рекорд України зафіксували представники книги рекордів. Орнамент на рушнику вибивали впродовж 15 діб, червоними та чорними фарбами.

До створення рекордного рушника долучились представники всіх територіальних громад Чернігівської області, їх 57.Також допомагали представники білоруської, єврейської, азербайджанської, грецької, польської, німецької, ромської, вірменської, корейської та австрійської нацменшин. Всі вони сьогодні розгортали рушник разом, це понад 200 людей, сказав Суспільному, заступник директора Чернігівського обласного центру народної творчості Володимир Богданович.

Обласний центр народної творчості працював над ескізами цього рушника, вивчаючи наукову літературу та історичну понад два місяці, саме виготовлення рушника тривало 15 днів, залучаючи представників всіх органів обласної влади, районної влади і без вийнятку представників всіх територіальних громад Чернігівської області.

Читати також: Ніжинці доєдналися до створення 200-метрового рушника

Представниця Холминської громади Олена Бабинець розповіла, що вона працювала над створенням рушника три дні.

Ми наносили фарбу на форми та штампи. Набивали і таким чином виходив у нас візерунок. Було надзвичайно емоційно, цікаво, це був новий досвід абсолютно.

Щоби повністю розгорнути рушник та зафіксувати рекорд у Чергові перекрили в'їзд до міста зі сторони Києва. Розгорнули рушник на самій трасі. На створення орнаменту пішло 20 літрів фарби, традиційна техніка вибійки рушника датується 13-м століттям. Наталія Войстрикова створювала ескіз орнаменту.

В мене вийшло “5 дерев життя” з кожної сторони рушника і вони перемежовуються смугами де зображені “берегині”, як символ збереження роду українського, які тримають птахів, це символ любові та злагоди в наших сім'ях і в нашій державі.

Рекорд України зафіксувала представниця “Книги рекордів України” Яна Корольок.

Рекорд це не просто встановити, не просто експертиза, це об'єднати людей і показати, що ми разом і в нас є елемент, який нас об'єднав зараз.

Джерело: Суспільне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: