Завантаження ...
banner
banner

Шоу живих скульптур "Ніжин о'Жив". Фото, відео

Шоу живих скульптур "Ніжин о'Жив". Фото, відео фото

3 липня у Ніжинському Графському парку ожили скульптури видатних та знаних людей, що народилися в Ніжині або їх пов'язували з нашим містом яскраві моменти життя...Неоймовірно захопливе та містичне дійство зібрало у парку сотні глядачів та про все по черзі...

О 21 годині у Театральному сквері, що розташований в Графському парку, було людно. Причиною масового зібрання ніжинців було шоу живих скульптур "Ніжин о'Жив". Театралізована постановка Управління культури Ніжинської міської ради проходить в нашому місті вже вдруге. Треба зазначити, що інтерес містян до нього зростає в геометричній прогресії й це не дивно, адже такого феєричного шоу наше місто до цього не бачило, повідомляє MYNIZHYN.com

Живі скульптури в яскраво червоних мантіях з вогняними факелами в руках розпочинають дійство. Створені уявою двох талановитих ніжинських народних майстринь та художниць - Ніною Кущенко та Юлією Петренко, вони налаштовують присутніх на подорож у минуле демонструючи невеличкі сценки зі свого видатного життя.

Авторкою ідеї, сценаристкою, постановницею, режисеркою та ведучою мистецького заходу Ніжин о'Жив виступила Антоніна Купрій  разом з Андрієм Буняєвим, заслуженим артистом України, актором Ніжинського академічного українського драматичного театру імені Михайла Коцюбинського, який виконав роль Маестро, провели нас у світ казкового дійства та розповіли цікаві історії з життя видатних особистостей.

Микола Гоголь, панночка з Вія, Солоха, князь Безбородько, Тарас Шевченко, Ольга Хохлова та багато інших не менш видатних та цікавих постатей. Для кожного виділений свій п'єдестал і після ходи всі скульптури займають власні постаменти. Скидаючи до ніг червоні мантії вони демонструють присутнім історично вивірені костюми, що відповідають тим епохам, звідки вони "прийшли".

Виступи живих скульптур межувалися з творчими номерами культурної еліти нашого міста. Хореографічні постановки, сольний та груповий спів, різноманітні музикальні композиції відтворені скрипалями та бандуристками, захоплювали подих та вражали своєю професійністю та майстерністю.  Варто зазначити, що бандуристки сильно здивували багатьох присутніх. Ніхто б не міг подумати, що сучасні та ритмічні твори можна так досконало зіграти на бандурі. 

Треба зазначити, що до театралізованого дійства були залучені не лише студенти  та викладачі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Ніжинського коледжу культури і мистецтв Марії Заньковецької та Ніжинського агротехнічного інституту, а й учні Ніжинської дитячої хореографічної школи, Ніжинської музичної школи та працівники Ніжинського будинку культури.

Не буде перебільшенням сказати, що ШОУ ЗАПАМ'ЯТАЄТЬСЯ НАДОВГО своєю енергетикою!!!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: