Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські водії, увага! Об'їзна зі сторони Ветхого пошкоджена

Ніжинські водії, увага! Об'їзна зі сторони Ветхого пошкоджена фото

у 2020 році по програмі Велике будівництво, стартували роботи з поточного середнього ремонту 75-кілометрової ділянки Ніжин - Прилуки на трасі Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин. Ремонтом було охоплено відрізок дороги від перехрестя з трасою М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ до перетину з трасою Н-07 Київ – Суми – Юнаківка.

4 липня в одній з ніжинських спільнот ніжинка Оксана Максименко звернулася до ніжинської громади: "Водії будьте дуже обережні ось це новозбудована об'їзна дорога міста Ніжина зі сторони Ветхого - розмило обочину і коли засипали підмив - роздовбали асфальтове покриття, яке почало обсипатися далі. Ось це німецька якість autostrada. Поворот в сторону Зруба."

Нагадаємо, На ділянці дороги Р-67 на об'їзній Ніжина поблизу села Колісники навесні часто фіксували суцільне руйнування покриття у вигляді пучиноутворення. Це пов'язано з особливістю грунтів у даній місцевості - багато глини, повідомляє MYNIZHYN.com

Аби захистити оновлену дорогу від пучин, підрядник в ровиках поширення проводить стабілізацію грунтової основи земляного полотна геотекстилем. Після чого вже буде влаштовуватися нове покриття з посиленою основою.

Пучиноутворення - процес деформування дорожнього одягу у вигляді нерівномірного збурення, пов’язаний з виникненням особливих механізмів міграції вологи у верхню зону земляного полотна в холодний період року. У період весняного відтаювання грунтів земляного полотна у місцях зимових пучин дорожній одяг руйнується, утворюються осідання і проломи, матеріали дорожнього одягу перемішуються з ґрунтом.

Дорога ремонтується уперше за 50 років.

Підрядна організація - ТОВ "СПІЛЬНЕ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "АВТОСТРАДА".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: