Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинській лікарні - поповнення сучасного медобладнання

У Ніжинській лікарні - поповнення сучасного медобладнання фото

Днями Ніжинська центральна міська лікарня отримала нове сучасне обладнання, яке придбали за кошти міського бюджету. Цього року на придбання обладнання міській лікарні виділено 7 млн грн.

Медичне обладнання та техніка вже функціонують, а це: ліжка медичні з механічним приводом та електричним приводом (48 шт), спірометр, електрокардіограф, гематологічний аналізатор, Лор комбайн.

Ліжка сучасні, з механічним приводом встановлені у хірургічному, травматологічному, неврологічному відділеннях в основному для хворих, що перебувають у вимушеному положенні, для полегшення їх стану, шляхом надання ліжку відповідного положення (піднятий головний чи ніжний кінець чи обидва і т. д.). Ліжка з електричним приводом спрямовані в реанімаційне та приймально-діагностичне відділення. Функції його як і в попереднього + мається можливість електричного регулювання положення ліжка, в тому числі і самим хворим, за допомогою пульту.

Читайте також: У скільки обійдуться послуги в Ніжинському пологовому без направлення лікаря?

Спірометр – апарат для проведення спірометрії. Дослідження дає виявити патологію зовнішнього дихання, швидкість проходження повітря по дихальним шляхам. Процедура необхідна для діагностики хронічних захворювань дихальної системи (емфізема легень, хронічні бронхіти, бронхіальна астма і т. ін).

Електрокардіограф – дозволяє досліджувати записувати електричну активність серцевого м’язу (електрокардіограма). Застосовується для діагностики гострих та хронічних захворювань серця (інфаркт міокарду, кардіоміопатія, легеневе серце, рубці серця і т. ін).

Гематологічний аналізатор – прибор, призначений для кількісного аналізу крові (загальний аналіз крові). Якісно новий прибор, що дозволяє дуже точно робити аналіз крові з великою швидкістю (до 60 досліджень за годину).

Лор комбайн – робоче місце ЛОР-лікаря, призначене здебільшого для різного виду діагностики та забезпечення лікувальних маніпуляцій та невеликих операцій. Це місце, де сконцентроване все необхідне обладнання в роботі ЛОР-лікаря для діагностики ЛОР- патології (світло, отоскоп, ларингоскоп, риноскоп, цифрова відеокамера, негатоскоп, компресор,системний блок, монітор, розпилювачі, підігрівачі і т. д.).   

Міський голова Олександр Кодола відвідав міську лікарню та особисто переконався, що медичний заклад отримав закуплене оснащення та медики розпочали його використовувати в своїй роботі.

За матеріалами Ніжинради

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: