Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські дошкільнята писали листа Гетьману

Ніжинські дошкільнята писали листа Гетьману фото

Учора ніжинські  дошкільнят ЗДО №13 «Берізка» провели особливий  цікавий , наповнений пізнавальною  інформацією про козаків і минуле нашої України день. 

За прямої підтримки  заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ніжинської міської ради Сергія Смаги,  на гостину до дітлахів  і педагогів  завітав   головний спеціаліст управління культури і туризму Ніжинської міської ради Роман Желєзко, про якого  ми знали давно і ось нарешті довгоочікувана зустріч відбулася….

Роман Анатолійович  захоплююче   і надзвичайно цікаво  не тільки  познайомив дітей з козацькою спадщиною , звичаями рідного краю у рамках довготривалого психолого-педагогічного проекту національно-патріотичного , краєзнавчого спрямування   «НІЖИНЕ, ТИ МОЯ ДОРОГА КОЛИСКО!» , що присвячений 30-РІЧЧЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ,  а й    провів  майстер-клас  з письма гусячими перами. Кожній дитині він дав можливість  відчути  «смак» старовинного письма козацького з чорнилами,  з  музейною рідкістю – чорнильницею, що була знайдена під час розкопок на території нашого музею «Поштова станція».

Читайте також: Двоє дітей з Ніжинщини поїхали на безкоштовний відпочинок до Іспанії

Діти не просто  писали гусячими перами, а й малювали  маленькі зображення  для   Головного   Гетьмана з самого  Батурина ! Ось так , друзі !

Роман  Анатолійович доступно, обгрунтовано повідав  дошкільнятам про боротьбу козаків з ворогами українського народу, які  з сивої  давнини боролися за незалежність  України. Вся  ця робота майстер-класу проходила у садковому міні-музеї  художника – баталіста Миколи  Самокиша,  де  розміщені його  незабутні цікаві експонати,  фото,  репродукції  картин часів козаччини, людей, які вражають всіх нас своїм сильним духом.

Лист Гетьману  Роман Анатолійович  разом з   малими козачатами  ретельно  запечатав і скріпив  справжнісіньким сургучем. Діти  з захопленням спостерігали  , як  таємниче  капає  сургуч і  іменна  печатка  «НІЖИН» скріплює  такий важливий  наш ЛИСТ. 

Як же такого мудрого   знавця  історії  рідного краю, як Роман Анатолійович, та не пригостити у стінах Садочка, де  вміють шанувати  дух козацький -  смачним Українським  Кулішем ? Звичайно  всі  пригощалися – і  дорогий гість, і діти !

Висловлюємо  найщиріші слова вдячності Вам, Романе Анатолійовичу за майстер-клас і таку незабутню зустріч, що повернула всіх нас у часи козаччини. 

Чекаємо на нові зустрічі .

Директор  ЗДО №13  Наталя Примушко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: