Завантаження ...
banner
banner

30 % каштанів на вулиці Гоголя у Ніжині у задовільному стані: чи залишать їх після реконструкції

30 % каштанів на вулиці Гоголя у Ніжині у задовільному стані: чи залишать їх після реконструкції фото

До 30 % каштанів, що ростуть на вулиці Гоголя у Ніжині, у задовільному стані. Такі попередні результати обстеження підприємства «Київлісозахист». Про це Суспільному розповів начальник відділу діагностики Валерій Чапченко.

«До 30 % – задовільний стан. Інші дерева мають пошкодження. Є 3-4 дерева з ознаками аварійної небезпечності: є всихання крони одного дерева, у двох надламаний скелет на гілках, який фактично над пішохідною частиною, одне дерево з дуплом у нижній частині може призвести до його руйнування під час якогось вітру».

Офіційні результати Ніжинська міська рада отримає наприкінці тижня. Тоді стане відомо, чи видалятимуть каштани і скільки, розповіла заступниця начальника управління житлово-комунального господарства Ніжинської міської ради Світлана Сіренко.

Нагадаємо, що на вулиці Гоголя у Ніжині хочуть зберегти 64 дерева, які за проєктом реконструкції вулиці планували замінити на клени.

15 липня створили електронну петицію про збереження каштанів на Гоголівській. Зі 100 необхідних голосів вона зібрала 134. За 3 години збору підписів на вулиці лист підписали 135 ніжинців.

«У нас є активісти, так званий «зелений патруль». Була велика загроза, що ці дерева будуть спиляні без обговорення, без врахування думки громади», – каже ніжинець Валерій Козирєв.

Подробиці – у сюжеті:

Джерело: Суспільне

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: