Завантаження ...
banner
banner

Ніжинців позбавляють субсидій через наявність «зайвого» житла. А воно - непридатне

Ніжинців позбавляють субсидій через наявність «зайвого» житла. А воно - непридатне фото

З 1 травня поточного року в Україні змінилися правила надання житлових субсидій. Відтепер тим, хто мають у власності два житла, у субсидії відмовлено.

Але з часом виявилося: чимало ніжинців мають друге житло тільки умовно – будинок або квартира знаходяться в поганому технічному стані. Їх, по суті, і житлом не можна назвати. Але субсидію власники цих будинків вже не отримують.

Як повідомила начальник відділу містобудування та архітектури Ніжинської міської ради – головний архітектор Вікторія Мироненко, до відділу поступило звернення від жительки Ніжина, яку позбавили субсидії через те, що вона є номінальним власником двох житлових приміщень. Насправді друга квартира для проживання не придатна. Зі слів Вікторії Борисівни, заяву громадянки розглянули управління соцзахисту, юридичний відділ. Але їхнього висновку недостатньо для того, щоб людині повернули право на субсидію. Такими повноваженнями може бути наділена спеціальна комісія, яку необхідно створити при міській раді.

«Наприклад, аналогічна комісія в Чернігові працює», — підкреслила В. Мироненко.

«Для того, щоб повернути людині субсидію, дійсно повинні бути вагомі підстави. Я як керівник управління соцзахисту вимагаю відповідний акт комісії. Колись така комісія працювала у виконкомі, але наразі відійшла в небуття. Згідно з Житловим кодексом, в неї можуть входити фахівці низки служб, які могли б надати об’єктивну оцінку технічного стану житлового приміщення: приміром, житлово-комунального господарства, санстанції, БТІ. Нещодавно я звернулася до міського голови Олександра Кодоли з цим питанням. Наразі відділ містобудування та архітектури Ніжинської міської ради ініціює відтворення такої комісії. Ми цілком підтримуємо дану пропозицію», — зауважила начальник управління соціального захисту населення Валентина Кулініч.

«Слушне і вчасне зауваження. Якщо у жителів міста існує така проблема, то наша задача — їм допомогти. Люди не повинні терпіти різного роду неподобства. Обов’язково попрацюємо над цим питанням», — підкреслив міський голова Олександр Кодола.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: