Завантаження ...
banner
banner

Невеличка Ейфелева вежа може з'явитися у центрі Ніжина

Невеличка Ейфелева вежа може з'явитися у центрі Ніжина фото

Це питання розглядали 4 серпня за засіданні містобудівної ради у Ніжині

Але, якщо бути точнішими, приватний підприємець Р. Єцкало звернуся з пропозицією, щодо погодження ескізу вежі (розробник – ТОВ «АСПО» та можливість її встановлення при умові дотримання чинного законодавства. 

Повідомляє «Нежатин»

Йдеться про територію в центрі міста навпроти магазину АТБ на повороті на Набережну.

В обговоренні приймали учать секретар міської ради Юрій Хоменко,  перший заступник міського голови Федір Вовченко, радник міського голови Сергій Охонько, головний архітектор Вікторія Мироненко, керівники і спеціалісти управлінь та відділів, підприємці та інші.

Під час обговорення звучали різні думки, як завжди, були “ЗА” і “Проти”, а також ті, хто утримався.

Секретар ради Юрій Хоменко підкреслив, що підприємець розробляє та оплачує проєкт вежі, планує облаштувати кав’ярню та має намір провести благоустрій даної території.

Радник міського голови Сергій Охонько зазначив, що ідея досить цікава і варто її підтримати. Вислухавши всі “ЗА” і “Проти” він запропонував проєктантам розробити технічне завдання до наступної ради, врахувати всі зауваження.

Начальник відділу містобудування та архітектури Вікторія Мироненко підкреслила, що дана конструкція із зазначеними розмірами потребує дозволу будівельних робіт інспекції ДБК, як об’єкту нерухомості. Необхідно виділення земельної ділянки.

Також звучали думки про те, що вежа пов’язана з брендом міста Ніжин, чотиригранна, висотою 7 м. Вона має бути туристично привабливим об’єктом міста.

Заступник начальника УЖКГтаБ Світлана Сіренко  зазначила, що незрозуміла ідея вежі, можливо, доречніше запропонувати інший об’єкт.

Вікторія Мироненко поставила на голосування  питання – благоустрій території біля павільйону до прилеглого паркану, за який проголосували наступним чином: 

за – 15; проти – 0; утримались – 0.

Також Вікторія Борисівна поставила на голосування питання – за зовнішній вигляд вежі та її встановлення при умові дотримання чинного законодавства. Тут голосування має такі результати: за – 11; проти – 1; утримались – 3.

Інші питання, крім вежі

Також на містобудівній раді розглядали декілька інших питань, що стосуються життєдіяльності нашого міста.

 

Протоколи засідань містбудівної ради буде оприлюднено на офіційному сайті Ніжинської міської ради за посиланням: https://nizhynrada.gov.ua/nmr/doradchi-organi/mistobudivna-rada

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: